• 12.48C Novo mesto
  • 02:54
  • Ned, 25.10.2020

FOTO: Neurje pustilo razdejanje! Žal nas danes čaka spet …

Ponedeljkove pogoste plohe in nevihte se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Arso opozarja na morebitna krajevna neurja, zato so parkirne hiše nekaterih nakupovalnih središč brezplačno odprte vso noč.

Vremenski portal neurje.si pri tem dodaja, da so se na jugu države že začela močnejša nevihtna proženja ter da se v prihodnjih urah lahko pričakuje pestro nevihtno dogajanje in da lahko glede na pogoje pričakujemo tudi močnejše pojave – debelo točo, močan nevihtni piš in silovite nalive.

Družabna omrežja razkrivajo stanje po Sloveniji:

Večji obsegSEVNICA3. 08. 20Ob 21.06 je v Podgorju ob Sevnični, občina Sevnica, strela udarila v stanovanjski objekt….

Objavil/a PGD Sevnica dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

https://www.facebook.com/gasilcibabici/posts/2659785830934628

Neurje na plaži Strunjan Talaso Strunjan II. delFoto: Kocjančič Tomaž 3.8.202

Objavil/a Strunjan dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

https://www.facebook.com/radiocapris/posts/10159091372687269

Kaj nas čaka danes!?

Čez dan in zvečer so možna krajevna neurja, ki so najbolj verjetna predvsem v južni in deloma vzhodni Sloveniji, opozarja agencija za okolje. Po nočnem neurju je večina rek začela upadati, Drava, Mura, Krka in Sava Bohinjka pa še naraščajo. Danes in v sredo bodo naraščale tudi reke v južni in jugovzhodni Sloveniji, zlasti Krka s pritoki in Kolpa.

Vreme bo danes spremenljivo oblačno, pričakovati je tudi plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija, kaže meteorološka napoved Agencije RS za okolje (Arso).

Danes bosta reki Drava in Mura še naraščali. Mura se lahko zvečer in v noči na sredo razlije znotraj protipoplavnih nasipov, Drava pa v spodnjem toku ob strugi. Ob močnejših nalivih lahko danes narastejo tudi manjši hudourniški vodotoki zlasti na območju južne in jugovzhodne Slovenije. Vodnatost drugih rek po državi bo ostala povečini nespremenjena.

Vreme se bo, kot kaže, začelo umirjati v sredo.

NaDlani.si; Foto: facebook.com/gasilcibabici