• 23.2C Novo mesto
  • 17:22
  • Sob, 24.08.2019

FOTO: Neurje v Grosupljem, vetrolom v Beli krajini

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 °C.

NOVO MESTO – Pa smo le dočakali ohladitev! Po vročinskem valu so nevihte zajele del Slovenije. Največ težav je bilo Grosupljem in v Semiču, odkoder poročajo o vetrolomu. V petek zvečer so predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra.

Dogajanje danes popoldan (vir: Spin.sos112):

GROSUPLJE
Ob 15.32 je na Adamičevi cesti v Grosupljem v trgovini Spar zaradi neurja močan veter odtrgal požarno loputo na strehi stavbe, zaradi česar je v objekt pričela zatekati voda. Gasilci PGD Grosuplje so loputo pritrdili nazaj na streho.

SEMIČ
Ob 16.53 so gasilci PGD Kot-Brezje v ulici Kot v Semiču, zaradi zaščite pred deževjem, pomagali krajanu in s folijo pokrili del odkritega ostrešja stanovanjskega objekta.

METLIKA
Ob 19.12 močan veter – ogrožanje življenja in premoženja

ČRNOMELJ
17.20 Vetrolom

Kako kaže?

Ponoči se bodo še pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 °C.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Več sonca bo na Primorskem. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 31 °C.

Kaj se dogaja v zraku? (vir: Neurje.si):

D.P.