• C Novo mesto
  • 19:51
  • Čet, 30.06.2022

FOTO: Otroška gledališka predstava Volk in kozlički

poletni festival

V kulturni dvorani v Šentjanžu so v petek, 26. septembra zvečer, publiko navduševali člani Kulturno, umetniške sekcije iz Kulturno umetniškega društva Budna vas z otroško gledališko predstavo.

ŠENTJANŽ – Babica je s svojim pripovedovanjem spretno vodila igralce in gledalce skozi predstavo. Mama koza je odšla v gozd in pustila nadebudne kozličke same doma. Kljub opozorilu jih je volk s pomočjo trgovca, peka in mlinarja prelisičil in požrl, le najmlajšega ni, ker se mu je skril v uro. Mama koza se je zelo razžalostila, ker ni bilo njenih kozličkov nikjer. Najmlajši ji je vse razložil. Zelo sta se  razveselila lovčevega prihoda in mu povedala, kaj je storil volk. Spečemu volku je prerezal trebuh in rešil kozličke, nato pa mu je v trebuh nadeval kamenje in ga zašil. Vsi so varno opazovali volka skozi okno, koko se je ta prebudil in žejen odšel k vodnjaku. Zaradi kamenja v trebuhu je padel vanj in se utopil. Vsi so veseli  zaplesali okrog vodnjaka. Nikdar več se jim ne bo treba bati hudobnega volka.

Po končani predstavi in bučnem aplavzu je predsednica društva povabila najmlajše gledalce na oder, kjer so jim najmlajši igralci pripravili čajanko. Sledilo je prijetno druženje in klepet ob skromnem prigrizku odraslih v dvorani.

Za Kulturno umetniško društvo predsednica Magda Sigmund
(Foto: KUD Budna vas)

e-bike