• 2.25C Novo mesto
  • 13:36
  • Čet, 23.01.2020

FOTO: Po najhujši nevihta letošnjega poletja se javljajo slovenski dopustniki, prizori so grozljivi

Območje Splita in Dalmacije je v noči na danes prizadelo hudo neurje z močnimi sunki vetra. Veter, ki je v sunkih dosegal tudi do 119 kilometrov na uro, je na kopnem ruval drevesa, v morju pa je povzročal visoke valove, tako da je v osrednjem delu Dalmacije nasedlo več ladij. Na facebook strani Portal Morjeplovec slovenski dopustniki objavljajo posledice le tega!

 

Močan veter je območje prizadel v petek zvečer med 22. uro in polnočjo. Nacionalni urad za iskanje in reševanje na morju je sprejel okoli 130 prijav o nasedlih plovilih, ni pa podatkov, da bi bile kakšne žrtve, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na območju Splita in Solina je močan veter lomil in ruval drevesa, ki so padala na ceste, pa tudi na parkirana vozila. Veter je bil tako močan, da so se ponekod zrušili tudi električni drogovi, odkrivalo je strehe. Na območju Trogirja je občasno zmanjkovalo električne energije.

Portal index.hr navaja, da je to bila najhujša nevihta letošnjega poletja. Na delu so še vedno številni gasilci

 

ZMALIČENA PRIKOLICA

Neurje je v petek zvečer prizadelo tudi Istro in druge dele države.»Še pred petimi urami sem na svojem profilu objavljal slike in v šali zapisal , da sem heroj. Sem mislil, da sem. Sedaj vem , da sem vse prej kot to . Podiralo je desno , levo in za nami. Slike so eno , doživeti je drugo. Naj pripomnim le ,da se družini ki je bivala za nami v prikolici in jim je drevo dobesedno zmaličilo prikolico ni zgodilo nič. So sli zadnji dan dopusta z tremi majhnimi otroci ravno pred nevihto na večerjo,« je preko facebooka sporočil eden izmed slovenskih turistov v Vrsarju.

Se pred petimi urami sem na svojem profilu objavljal slike in v sali zapisal , da sem heroj.Sem mislil, da sem .Sedaj…

Objavil/a Samo Dolhar dne Petek, 02. avgust 2019

SPET JE UDARILA STRELA

Ob tem dodajmo, da je bilo v Zagrebu neurje kratko, a je povzročilo znatno gmotno škodo. Več dreves je padlo na ceste, zrušil se je električni drog, gasilci so morali enajstkrat posredovati.

V kampu v Samoboru v zagrebški županji so bili poškodovani trije Nemci, eden huje, ko je strela zadela plinsko bombo, ki je nato eksplodirala. Vse so oskrbeli v bolnišnici in so izven življenjske nevarnosti, poroča index.hr.

NaDlani.si; Foto: facebook