• 17.08C Novo mesto
  • 03:31
  • Tor, 04.08.2020

FOTO: Poglejte si te prizore! A očitno bo pri nas najhuje v petek, vremenoslovci namreč …

Danes bo pretežno oblačno, dopoldne na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, še delno jasno. Proti večeru bo ponekod na jugu znova začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji deževalo. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Ob morju bo pihal zmeren, občasno okrepljen jugo, ponekod drugod jugovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12, najvišje dnevne v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 8 do 13, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Obeti

V noči na soboto se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnim dežjem. ​Velja omeniti, da je ob 9.41 je zaradi povišanega plimovanja v Piranu morje prestopilo rob obalne črte ter delno zalilo Prešernovo nabrežje in carinski pomol, po napovedih vremonoslovcev na Agenciji za okolje (Arso) pa bo najhuje v petek.

NaDlani.si; Foto: facebook