• C Novo mesto
  • 09:28
  • Pon, 23.05.2022

FOTO: Prvak ljubljanske opere Juan Vasle v Mokronogu

V dvorani mokronoškega kulturnega doma sta v petek basbaritonist Juan Vasle in pianist Tadej Podobnik  predstavila nekaj manj običajnih izvedb božičnih pesm. Koncert božičnih pesmi je požel navdušenje publike.

 

MOKRONOG – Prvak ljubljanske opere, basbaritonist Juan Vasle, je zelo aktiven tudi kot koncertni pevec. Vsako leto izvaja božične pesmi, izdal pa je tudi božično zgoščenko z naslovom Raduj, človek moj.

 

Pianist Tadej Podobnik deluje kot umetniški sodelavec, korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani in poučuje klavir na glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici.

 

Na koncertu, ki ga je povezovala Mateja Leban, so nastopile tudi pevke DPŽ Tavžentroža Trebelno pod vodstvom Gabrijele Cedilnik in ob sodelovanju pevcev: Matej Dragan, Rok Kocjan, Marko Povšič, Ivica Kocjan Anderlič, Alja Suljić in Tajda Ulčar ter ob glasbeni spremljavi Primoža Cedilnika. Pevka Ivica Kocjan Anderlič je s prvakom ljubljanske opere zapela tudi v duetu.

 

Petkov večer je bil res posebno doživetje, kot je po koncertu v nagovoru in zahvali poudaril župan Anton Maver, z močnimi aplavzi pa je to potrdila tudi navdušena in hvaležna publika.

 

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Območna izpostava Trebnje