• 6.9C Novo mesto
  • 09:35
  • Tor, 28.01.2020

FOTO: Psička Tequila kljub deset ur stari sledi uspešno našla pogrešano osebo

Simona Potočar Agrež je vodnica reševalnega psa in soustanoviteljica Kinološkega društva za iskanje, zaščito in reševanje (KD IZAR), ki je na področju dela z reševalnimi psi prisotna že več kot desetletje. To obdobje so zaznamovali psi Oto – reševalni pes v pokoju, Pink – najmlajša psička, pripravnica ter Tequila – operativna mantrailing psička reševalka.

Ravno slednja je Simono na intervenciji minuli torek, 6.8.2019, pripeljala neposredno do pogrešanega gospoda v občini Škocjan. Psička je odlično opravila z več kot 10 ur staro in 1,5 km dolgo sledjo za pogrešanim, ki je bil kasneje predan v zdravniško oskrbo. Tequila in Simona sta eden izmed prvih operativnih mantrailing reševalnih parov v Sloveniji in prvi mantrailing par z neposredno najdbo pogrešane osebe, kar potrjuje visoko kakovost njunega dela.

S svojo ekipo pa sta že pripravljeni na nove izzive, ki jih prinaša reševalsko življenje, vsem ki bi potrebovali pri iskanju pogrešanega potrebovali pomoč reševalnih psov pa svetujeta, naj ne odlašajo in izginotje prijavijo policiji kar najhitreje, saj lahko hitri prihod reševalnih enot pomembno vpliva na uspešnost dela reševalnih psov. Foto zapis torkove iskalne akcije si oglejte v galeriji.

NaDlani.si; Foto: osebni arhiv

 

 

FOTO: Psička Tequila kljub deset ur stari sledi uspešno našla pogrešano osebo
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.