• C Novo mesto
  • 12:31
  • Ned, 13.06.2021

FOTO: Roglič obdaril marljive zdravstvene delavce

Rumeno majico je oblekla tudi infektologinja doc. dr. Mateja Logar.

LJUBLJANA – Primož Roglič je bil in je ostal zagovornik strogih ukrepov, s katerimi vlade po Evropi skušajo v teh zahtevnih epidemioloških razmerah obvarovati življenja. Rogla je zaščitno masko nosil ves čas, po vsaki etapi si jo je nemudoma nataknil na obraz, da je sebe in druge okoli sebe obvaroval. Rogla je tudi tisti, ki nas je letos z uspehi hranil in držal pokonci. Zdaj pa je šel še korak dlje.

Ena izmed zdravstvenih delavk je v sodelovanju z občino in ob pomoči Primoža Rogliča med zaposlene razdelila 100 majic s podobo Primoža Rogliča.

“Primož, danes smo dobili tvoje darilo. Ti si naš heroj. Radi te imamo. Dal si nam ogromno motivacijo. Borili se bomo do konca. Veliko ljudi ne verjame, ti verjameš v nas. Vso srečo in čestitke od cele skupine kliničnega centra, od covidnih oddelkov, vsega zdravstvenega osebja, kuharjev, strežnic, celotne ekipe vodstva, ki se bori te dneve. Zmagali bomo, ti pa si že zmagal,” je v imenu UKC povedala medicinska sestra Gordana Brkovič.

“Tudi oddelek za dializo se srečuje COVID pozitivnimi bolniki tako v dializnem centru kot med hospitaliziranimi. Zagotavljanje COVID pozitivne analize je bil za nas velik izziv. Smo se organizirali, sestre so se bile pripravljene spopasti z izzivom. To je velika obremenitev, saj morajo biti COVID pozitivni bolniki izolirani in jih je treba dializirati tam. Vsekakor bi se radi zahvalili Primožu in naši sestri Gordani. Vsaka spodbuda za zaposlene, ki delajo v težkem okolju in razmerah, je pozitivna. Še toliko bolj, če pride s strani takšne osebe, ki neutrudno premaguje vse ovire,” je povedal je povedal izr.prof.dr. Jakob Gubenšek, dr.med iz Kliničnega oddelka za nefrologijo.

Rumeno majico je oblekla tudi infektologinja doc. dr. Mateja Logar:
“Današnji dan so nam polepšale nove majice. Pri tem je sodeloval ob pomoči Gordane naš kolesar Primož Roglič. Tudi on se nekako simbolično pridružuje boju proti COVIDU, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Jaz mislim, da nas v dirki COVID čaka še nekaj gorskih etap, potem pa sledi kakšen lep spust in bomo v cilju vsi čim bolj zadovoljni.”

Pripravil: Nadlani.si, UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana