• C Novo mesto
  • 03:59
  • Ned, 13.06.2021

FOTO: Rogliču v čast tekel šampanjec!

Slovenija pa ima Rogliča preprosto rada.

MADRID – Primož Roglič je z zmago na 75. izvedbi dirke po Španiji, t.i. Vuelti, naredil piko na i izjemni sezoni! Na zadnji etapi je v cilj prišel v času zmagovalca, je pa z rdečo majico kronal peti izjemno napornih mesecev. Nenazadnje je v na francoskem Touru zasedel 2. mesto (vodil je do predzadnje etapa), dobil je epsko klasiko 257 kilometrov dolgo dirko Liege–Bastogne–Liege. Potem je padla odločitev, da gre še na Vuelto – kot eden od dveh kapetanov! Pa je bilo že na prvi etapi jasno, da se bo dirkalo za Roglo, ki je dobil etapo, potem pa še tri.

Na sobotni etapi je na zadnjem vzponu rešil rdečo majico vodilnega. Ekvadorec Richard Carapaz je napadel, a je bil klanec prekratek, Roglič pa je imel dovolj moči, da se mu ni ponovil scenarij s francoske pentlje, ko je na predzadnji etapi na gorskem kronometru priznal premoč Tadeju Pogačarju in ostal brez naslova. A je ostal velik tudi v porazu. Slovenija pa ima Rogliča preprosto rada.

Po današnjem uspehu se Roglič vrača na 1. mesto lestvice, ki jo vodi mednarodna kolesarska zveza. Roglič bo še drugo leto zapored prezimil na vrhu.

 

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www