• 9.69C Novo mesto
  • 12:37
  • Pet, 28.02.2020

FOTO: Smrtna žrtev zaradi udara strele na Primorskem! Tole pa očitno prihaja nad Slovenijo

LJUBLJANA – Dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se lahko tudi nadaljujejo v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj Celzija. Velja opozorilom, saj bo danes po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

OPOZORILO

Pri Severe Weather Europe so za severno Italijo in zahodno Slovenijo izdali visoko stopnjo opozorila zaradi hudih neviht z možnostjo močnejšega vetra, obilnega deževja, zelo velike toče in tornadov. Vremenski pogoji bodo idealni za nastanek superceličnih neviht, lokalno bodo mogoča poplavljanja, napovedujejo. Ponekod po državi pa se že pojavljajo močnejša neurja in nalivi. Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Promet je na takšnih območjih upočasnjen. Kot je razvidno s spletnih strani Agencije RS za okolje, so močne padavine zajele predvsem zahod države, vzdolž meje z Italijo. Oblak padavin se počasi pomika proti vzhodu.

 

Iz smeri Avstrije so Goričko že zajele močnejše nevihte s točo in nalivi. Takšno je bilo pred nekaj trenutki stanje v kraju Vidonci. Hvala Tjaša Buzeti za poročanje.

Kakšno je stanje pri vas?

Posted by Neurje.si on Saturday, July 27, 2019

Mesto Wildon južno od Gradca je pred kratkim zajelo silovito neurje s točo do 7 cm premera!

Posted by Neurje.si on Saturday, July 27, 2019

KAJ PA OBETI?

Obeti: V ponedeljek bo na zahodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. V torek bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

SMRTNA ŽRTEV

S Primorske poročajo o smrtni žrtvi zaradi udara strele. Čeprav so na pomoč pri oživljanju priskočili domačini in nato reševalci nujne medicinske pomoči, je oseba umrla, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Nesreča se je zgodila v Boninih v občini Koper ob 15.31.

NaDlani.si; Foto: arhiv