• 22.01C Novo mesto
  • 22:21
  • Tor, 20.08.2019

FOTO: Sneži, kaj se dogaja na slovenskih cestah?

Ponoči se bo sneženje od juga spet nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo.

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Po celi Sloveniji sneži. Sneg se oprijemlje cestišča. Zato previdnost ne bo odveč, na področju Dolenjske in Bele krajine pa je zapadlo do pet centimetrov snega.

Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Ponoči se bo sneženje od juga spet nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem od 0 do 4 °C.

Jutri bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Prometne nesreče: 
– na štajerski avtocesti na cestninski postaji Vransko ter med cestninsko postajo Vransko in priključkom Šentrupert je oviran promet proti Mariboru;
– na štajerski avtocesti med priključkom Fram in razcepom Slivnica je zaprt prehitevalni pas proti Mariboru, nastal je 2 km dolg zastoj;
– na podravski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci je zaprt vozni pas proti Mariboru.

Cesta Žetale – Rogatec je zaprta zaradi prevrnjenega tovornega vozila.

Burja v vipavski dolini:
– na hitri cesti Razdrto – Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja;
– na regionalni cesti Vipava – Ajdovščina je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja.

Zimske, snežne razmere:
– na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige;
– zaprta je cesta Dragarji – Osilnica;
– prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cesti Godovič – Črni vrh – Col – Ajdovščina.

D.P.