• 11.47C Novo mesto
  • 08:01
  • Tor, 22.10.2019

FOTO: Ste videli, kaj je naredilo neurje na jugovzhodu Slovenije? To nam je poslal bralec

Neurje je popoldne težave povzročalo na jugovzhodu Slovenije na območju občin Kočevje, Ribnica, Borovnica in Brezovica, kjer je veter odkrival strehe in podiral drevesa, voda pa je zalivala objekte. Posredujejo gasilci in vzdrževalci cest, poroča uprava za zaščito in reševanje. Zvečer so predvsem na jugozahodu države možne močnejše nevihte.

KAJ PA OBETI?

V torek zjutraj in dopoldne bo na Primorskem še deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo povsod pooblačilo, plohe in tudi posamezne nevihte bodo pogostejše. Na Primorskem se bodo nevihte nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj.

V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne se bo povsod razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo. V petek bo spet bolj spremenljivo s plohami in popoldne tudi nevihtami.

Še več fotografij včerajšnje (8. 7.) uničujoče toče na območju kraja Vinica (ob Kolpi).

Hvala Anita Vlašič za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 09. julij 2019

HUDA URA JE BILA TUDI V NEDELJO

Neurja z močnim vetrom, nalivi in točo so tudi v nedeljo popoldne zajela osrednji in vzhodni del Slovenije. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bilo najhuje v občinah Rogatec, Rogaška Slatina, Zagorje ob Savi in na Ptujskem. Tam si je razmere danes ogledala ministrica Aleksandra Pivec in dejala, da so ocene povzročene škode zelo zaskrbljujoče.

NaDlani.si; Foto: bralec Stanec

FOTO: Ste videli, kaj je naredilo neurje na jugovzhodu Slovenije? To nam je poslal bralec
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.