FOTO: Stopili so skupaj in z dolenjsko srčnostjo gostili Slovensko baklo

11. jul. 2024, ob 07.03
Posodobljeno pred 10 dnevi
428
160 SEK

Pri sprejemu sodelovale članice Društva podeželskih žena Mirna Peč in člani Društva vinogradnikov Mirna Peč, ki bodo pripravili hrano in vino za dobrodošlico.

MIRNA PEČ – V Mirni Peči je bil v sredo praznik športa in prijateljstva. Veseli smo, ker nas je obiskala Slovenska bakla. Gre za odmeven projekt v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije. S Slovensko baklo po slovenskih občinah in zamejstvu širijo vrednote olimpizma,  prebujajo jekleno voljo in navdihujejo naše športnike. “Zato smo veseli, ker smo jih gostili pri nas, v občini Mirna Peč,” javijo iz Mirne Peči.

Tudi Mitja Krevs

Pred muzejem je prihod bakle pričakal župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic, eden od uspešnih Mirnopeških športnikov tekač Mitja Krevs pa je prišel v spremstvu članov Društva harmonikarjev Mirna Peč in ljudskih pevk Čebelice Društva podeželskih žena Mirna Peč, ki so zapeli pesem Lojzeta Slaka »V dolini tihi«. Pri sprejemu sodelovale članice Društva podeželskih žena Mirna Peč in člani Društva vinogradnikov Mirna Peč, ki bodo pripravili hrano in vino za dobrodošlico. Baklo je sprejel župan Andrej Kastelic, ki jo predal tekaču Mitju Krevsu, ki je baklo ponesel skupaj s tekači njegovega Tekaškega društva Mitek. Pridružili so se mu otroci Vrtca Cepetavček Osnovne šole Toneta Pavčka.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Sodelovali nadarjeni mladi

Mitja Krevs je potem baklo predal športnikoma šole Osnovne šole Toneta Pavčka atletinji Manci Saje in košarkarju Vidu Gorencu ter uspešnemu mirnopeškemu plezalcu Simonu Sajetu iz Plezalnega kluba Novo mesto. Le ti skupaj s mladimi člani gasilskih društev PGD Mirna Peč, Jablan, Hmeljčič, Globodol ponesli baklo do naslednje predaje, kjer so jo prevzeli karateisti Karate kluba Mirna Peč mlajša člana Nejc Povše in Nik Kajič ter članica Špela Tihi. Le ti so skupaj s člani ŠRD Veliki Kal – Orkljevec in ŠRD Mirna Peč ponesli baklo do konca poti, kjer so se jim pridružili še člani Društva Šola zdravja in Društva upokojencev Mirna Peč.

Aktivna športna društva

Pri prazniku športa v občini Mirna Peč so se predstavila tudi zelo aktivna športna društva, ki delujejo v kraju: Društvo šola zdravja- sekcija Mirna Peč je predstavilo njihovo vadbo za starejše, Društvo upokojencev Mirna Peč je predstavilo ostale vadbe za starejše, Športno rekreativno društvo Mirna Peč- vadba za ženske je prikazalo vadbo s fitnes napravami, ŠRD Veliki Kal- Orkljevec pohodništvo in plezanje, Karate klub Mirna Peč, kate karateja z mladimi člani, Gasilska društva GP Občine Mirna Peč: PGD Mirna Peč, PGD Hmeljčič, PGD Jablan, PGD Globodol pa so pokazala gasilske discipline za mlade člane.

Ko lokalna skupnost stopi skupaj

Pri prazniku športa in prijateljstva so sodelovali Društvo harmonikarjev Mirna Peč, ljudske pevke Čebelice Društva podeželskih žena Mirna Peč, Društvo podeželskih žena Mirna Peč, Društvo vinogradnikov Mirna Peč, Tekaško društva Mitek, Društvo šola zdravja- sekcija Mirna Peč, Društvo upokojencev Mirna Peč, Športno rekreativno društvo Mirna Peč, Športno rekreativno društvo Veliki Kal, Karate klub Mirna Peč, PGD Mirna Peč, PGD Hmeljčič, PGD Jablan, PGD Globodol, Vrtca Cepetavček Osnovne šole Toneta Pavčka, Osnovna šola Toneta Pavčka, atletinja Manca Saje, košarkar Vid Gorenc, karateisti Nejc Povše, Nik Kajič, Špela Tihi in atlet Mitja Krevs.

Slovenski bakli hvala za obisk, vsem sodelujočim pa hvala za pomoč pri izvedbi, so še dodali na Občini Mirna Peč.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Občina Mirna Peč

428
160 SEK