• 18.09C Novo mesto
  • 19:06
  • Pet, 13.09.2019

FOTO: Teden otroka na OŠ Ane Gale Sevnica

Tednu otroka so se pridružili tudi na sevniški Osnovni šoli Ane Gale, kjer so od 6. do 10. oktobra pripravili različne dejavnosti.

SEVNICA – Učenci in učitelji na Osnovni šoli Ane Gale Sevnica smo v tednu od 6. oktobra do 10. oktobra pripravili različne dejavnosti ob TEDNU OTROKA.

Za začetek smo prebrali poslanico, ki jo je posebej za ta namen zapisala Darja Groznik, predsednica ZPM Slovenije. V njej je bilo zapisano, da otrokom želijo čim bolj brezskrbno otroštvo, bogato z nagajivimi, razigranimi in ustvarjalnimi igrami.

Ogledali smo si lutkovno predstavo Lisička Lepotička in Goban Modrijan. Nato smo imeli ustvarjalne delavnice, kjer smo izdelovali lutke, ustvarjali s plastelinom in z naravnimi materiali (jesenski listi, plodovi).

Pekli smo tudi kostanj, ki so ga nabrali in prinesli v šolo otroci.

Sodelovali smo na prireditvi ˝Z vetrom v laseh in maskota Športko˝, kjer smo se preizkusili v različnih športnih igrah in med seboj tudi tekmovali.

Izvedli smo športni dan – pohod, kjer smo po pohodu odtekli kros, skakali v daljino, za konec pa smo spekli še kostanj.

Za prijeten zaključek tedna otroka smo si v Kinu Sevnica ogledali otroški animirani film RIO 2.

V tem tednu nam je bilo na šoli zelo lepo in uživali smo v vseh dejavnostih, ki smo jih organizirali tako otroci kot zaposleni na šoli.

 Za OŠ Ane Gale: Urška VOLARIČ
(Foto: OŠ Ane Gale Sevnica)