• 18.12C Novo mesto
  • 00:25
  • Sre, 17.07.2019

FOTO: Tržišču izvrstno drugo mesto med slovenskimi izletniškimi kraji

V krajevni skupnosti Tržišče živijo pridni in gostoljubni ljudje, ki skrbijo za lepo urejeno okolico. Več preteklim vidnim uvrstitvam na natečaju »Moja dežela – lepa in gostoljubna« v vsakoletni organizaciji Turistične zveze Slovenije so Tržiščani letos več kot zasluženo dodali še dosego odličnega drugega mesta v kategoriji slovenskih izletniških krajev.

TRŽIŠČE– Na predlog ocenjevalne komisije Turistične zveze občine Sevnica, ki je opravila občinsko ocenjevanje, je regijska komisija julija Tržišče sprva prepoznala kot najlepše urejen izletniški kraj v regiji Posavje, nato pa je urejenost in gostoljubje kraja konec avgusta preverila še državna komisija. V kategoriji »izletniški kraji«, kraji z manj kot 2000 prebivalci, je Tržišče uvrstila na visoko drugo mesto. S trajnostnim urejanjem, skrbjo za vedno lep videz kraja in gostoljubjem so za prejem nagrade zaslužni vsi krajani, krajevna skupnost in društva.

Ocenjevalna komisija je bila pri svojem delu pozorna predvsem na urejenost glavnih urbanih elementov, prometnih površin in objektov, urejenost in varovanje naravne in kulturne dediščine, urejenost objektov komunalne infrastrukture, turistično urejenost in ponudbo kraja.

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, se je zaključilo v torek, 14. oktobra, s slovesno podelitvijo v Portorožu v sklopov Dnevov slovenskega turizma 2014. Dogodka so se udeležili številni krajani, predstavniki Turističnega društva Tržišče in Turistične zveze občine Sevnica, pa tudi direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in podžupan Janez Kukec.

Priznanje za drugo mesto je v imenu turističnega društva ob razglasitvi sprejela Karolina Golob, še posebno priznanje Turistične zveze Slovenije za prizadevno prostovoljno delo v turistični društveni organizaciji pa je prejela članica občinske turistične zveze Marta Kralj. »Pravijo, da te drugi cenijo in spoštujejo ravno toliko, kot ceniš in spoštuješ samega sebe. In glede na to, da se krajani krajevne skupnosti Tržišče v domačem kraju počutimo lepo in prijetno, smo prepričani, da se tako počutijo tudi turisti, ki obiskujejo naše kraje, saj se vedno radi vračajo,« so ob prejemu priznanja zapisali krajani Tržišča.

Občina Sevnica

(Foto: Turistično društvo Tržišče in Turistična zveza občine Sevnica)