• 7.46C Novo mesto
  • 15:37
  • Tor, 12.11.2019

FOTO: Uničujoče neurje! To so posledice, ko udari strela v hišo, ko kmetje ostanejo brez vsega …

Po nedeljskem popoldanskem neurju z močnim vetrom in dežjem na območju Ptuja in Spodnjega Podravja odpravljajo posledice. Delavci Elektra Maribor so uspeli skoraj vsem gospodinjstvom znova zagotoviti električno energijo, brez katere je v nedeljo popoldne ostalo kar 12.000 uporabnikov. Vse popoldne in pozno v noč so bili na delu gasilci.

ELEKTRIKA, ODKRITE STREHE …

Kot so sporočili iz Elektra Maribor, so njihove ekipe kljub zahtevnim vremenskim razmeram uspele znova zagotoviti oskrbo z električno energijo za večino od 12.000 uporabnikov, ki so po nedeljskem neurju ostali nje. Kot so o dogajanju na Ptuju, kjer je v nedeljo divjalo najhujše neurje, veter pa je dosegal hitrost celo nad 100 kilometrov na uro, pojasnili na Upravi za zaščito in reševanje, so gasilci prekrili 40 odkritih streh ter iz 79 objektov izčrpali meteorne vode.

Ob tem so morali iz cest odstraniti 21 podrtih dreves, pogasiti požar v skladišču podjetja Mercator, štirikrat so posredovali pri nagnjenih in podrtih elektro drogovih ter med drugim prečrpati vodo iz elektro postaje in dveh zalitih podvozov. Kot so pojasnili v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj je odpravljanje posledic trajalo pozno v noč in bo potekalo tudi danes. Pri tem je v nedeljo sodelovalo skoraj 200 gasilcev iz okoli 20 gasilskih društev tamkajšnje gasilske zveze, ki so jim na pomoč prišli tudi gasilci iz sosednjih zvez.

😮 Posledica udara strele v hišo. ⚠️ Fotografijo nam je iz Orešja pri Ptuju poslal Tomaž Štegar. ⛈️

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

Območje Ptuja je danes zadelo zares uničujoče neurje s točo, nalivi in vetrom. Nekateri kmetje so v nekaj minutah ostali brez vsega. Fotografija pove dovolj.

Vir fotografije: Kmetija-majeric.si

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

Podrta drevesa na območju Ptuja. Nevihtni piš je v sunkih lokalno presegal hitrost 100 km/h.

Tamara Fideršek, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

PRIZADETO TUDI ŠIRŠE OBMOČJE PODRAVJA

Nedeljsko neurje je sicer prizadelo tudi širše območje Spodnjega Podravja. V Hajdini je moralo skoraj sto gasilcev iz petih društev odstraniti kar 122 podrtih dreves ter s strešniki in folijo prekriti 21 streh. V Dornavi so gasilci odstranili 13 podrtih dreves, prekrili 14 streh ter iz ceste odstranili odtrgano železniško zapornico.

V Gorišnici so morali prekriti kar 45 streh, odstraniti 11 podrtih dreves ter očistiti okoli pet kilometrov cest, v Kidričevem pa so zaradi večje količine meteorne vode začasno zaprli podvoz ter razžagali in odstranili 15 podrtih dreves. O slednjih in odkritih strehah so poročali tudi iz Markovcev in Majšperka, kjer so gasilci pomagali tudi pri reševanju živali iz poplavljenih objektov, v Poljčanah pa so poleg ostalega morali še pogasiti požar v bližini železniške postaje.

NaDlani.sI; Foto: facebook.com/StormchasersSlovenija