• 17.18C Novo mesto
  • 20:44
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

FOTO: V Tržišču za šankom zgoraj brez, stranke navdušene

V Sloveniji je kar nekaj lokalov, ki občasno nudijo tako storitev.

TRŽIŠČE – Gostinski lokali se poslužujejo različnih taktik, da prodajo svoje storitve. Tako je tudi v Gostilni Jelen Malus, kjer so 14. t.m. Pripravili so strežbo zgoraj brez!

„Glede na to da se v teh krajih ne dogaja veliko, smo iskali idejo, kaj bi pripravili. Po mesecu iskanja smo povprašali goste, kaj menijo o tem dogodku. Seveda bili vsi za to, da pripravimo strežbo zgoraj brez ter striptiz. Sam odziv je bil izjemno pozitiven tako od starejših in mlajših, moških in žensk,“ nam povedo v gostilni in dodajajo:

„Ker smo to organizirali prvič, smo se odločili, da bo stregla samo ena in kljub temu se je poznalo tudi na prometu. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so prišli na dogodek. Ostalim, ki pa jih tokrat ni bilo, vabimo, v svojo sredino v mesecu oktobru, ko nameravamo vnovič pripraviti nek podoben dogodek. Kdaj in kako pa več na Facebook strani Gostilne Jelen-Malus,“ sklene naš sogovornik.

Dan žena

V Tržišču niso ne prvi, ne zadnji, ki so segli po tej taktiki. V Sloveniji je kar nekaj lokalov, ki občasno nudijo tako storitev, ob prazniku žena pa so često zgoraj brez tudi natakarji, ne le natakarice, kot bo praksa v petek v Tržišču.

Tudi Amerika

Iz leta 2009 pa izvira tale zgodba. S taktiko, da privabijo več gostov, so poizkusili v ameriškem mestu Vassalboro v ameriški zvezni državi Maine. Lokal se imenuje Grand View, na vratih pa vas pričakata dva zelo pomembna napisa: samo za starejše od 18 let in prepovedano fotografiranje, dotikanje, sprejemamo samo gotovino. Sprva je bilo nekaj negodovanja, tudi protestov, potem pa je posel stekel. V lokala pa zahajajo tako dekleta, fantje, kot tudi pari.

D.P.