• 15.31C Novo mesto
  • 22:31
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

FOTO + VIDEO: Kje danes klesti toča? Tudi v Litiji in Krškem!

Fronta pa se je premaknila proti severovzhodu Slovenije, kjer je kar nekaj žarišč, kjer so bili deležni toče.

ZAGORJE, PTUJ – Popoldan so se nad področjem Litije, Trebnjega, Mirne Peči in Trebelnega nabrali črni oblaki, ki niso obetali nič dobrega. Najhuje jo je skupilo Zasavje, o toči poročajo iz Litije in Kisovca.

Ogrožena hiša

Fronta pa se je premaknila proti severovzhodu Slovenije, kjer je kar nekaj žarišč, kjer so bili deležni toče.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, pa v kraju Podvrh, občina Sevnica, potok ogroža stanovanjsko hišo.

Nekaj vtisov smo zbrali s portala Neurje.si:

Napoved za Slovenijo

Zvečer in v prvi polovici noči bodo še krajevne plohe in nevihte, zjutraj pa se bodo pojavljale večinoma le zahodni polovici države. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 °C. V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

Obeti za 2. polovico tedna

V noči na četrtek bo ponekod še deževalo, dež bo zjutraj ali dopoldne večinoma povsod ponehal. Čez dan bo pretežno oblačno, pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. V petek bo delno jasno, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V soboto bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe. Veter bo oslabel, še napovejo na Agenciji za okolje in prostor Republike Slovenije.

D.P.