• C Novo mesto
  • 04:16
  • Ned, 13.06.2021

FOTO + VIDEO: Primož Roglič potegnil kot lokomotiva, ostali mu niso sledili, Kisovčan je že rumen!

Dirka je na polovici, štiri etape so odpeljane, jutri, 11.3., pa kolesarje čaka 203 kilometre ravninske etape med mestoma Vienne in Bollene.

CHIROUBLES – Primož Roglič je danes prevzel vodstvo na dirki Pariz-Nica! Z izjemnim finišem sicer mirne etape, ki se je začela v kraju Chalon-sur-Saone, je prišel na cilj z 12 sekundami naskoka pred prvim zasledovalcem. Rogla je odčital lekcijo konkurenci dobre tri kilometre pred koncem, ko nihče ni bil kos pokriti njegovega „skoka“. Drugo mesto je zasedel Nemec Maximillian Schlachmann, ki je drugi tudi v skupnem seštevku, za Rogličem ima 35 sekund zaostanka.

„Danes je bilo težko, a se je na koncu izšlo po zaslugi ekipe,“ Roglič tudi to pot ni pozabil zaslug svoje ekipe Jumbo Visma. “Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Včeraj smo že pokazali, da smo v dobri formi. Proga mi je danes ustrezala z vsemi kratkimi vzponi. Bilo je težko, toda zahvaljujoč ekipi se je na koncu izšlo. Tekmo smo preverili in na koncu sem imel še vedno dovolj energije v nogah, da sem pobegnil. Dober občutek je, da nosim rumeno majico. Cilj je obdržati vodstvo do Nice. Nismo še tam, je pa ekipa močna. Veselim se naslednjih etap,” je dodal Roglič.

„Danes je dejansko šlo po načrtih. Vedeli smo, da nas bodo opazovale druge ekipe. V finalu bi si želeli, da bi bilo spredaj več mož, a kot ekipa smo morali danes opraviti veliko dela. Na koncu so se vsi dobro odrezali, tako da je Primož v zadnjih treh kilometrih šel po zmago. V zadnjem kilometru je bilo nekoliko napeto, a danes je znova pokazal, da je trenutno najmočnejši na tem področju,“ je bil vidno navdušen tudi Rogličev športni direktor Grischa Niermann.

Dirka je na polovici, štiri etape so odpeljane, jutri, 11.3., pa kolesarje čaka 203 kilometre ravninske etape med mestoma vieenn in Bollene.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www