• -0.86C Novo mesto
  • 20:41
  • Sob, 14.12.2019

FOTO: Vikend seminar v Zrečah

Člani sevniškega Sožitja so se tudi letos veselili jesenskega vikend seminarja. Tokrat so se podali v Zreče, od koder so jim ostali lepi spomini.

SEVNICA – Že nekaj let zapovrstjo se člani DPOMDR Sožitje Sevnica ob koncu meseca oktobra veselimo jesenskega vikend seminarja. Tako je bilo tudi letos, ko smo se v petek popoldne z avtobusom odpeljali v Zreče. V hotelu so nam dodelili sobe, po okusni večerji pa smo imeli skupno delavnico z naslovom joga smeha. Gospa Darinka Krajnc nam je povedala, kako zelo pomemben je smeh za naše zdravje in dobro počutje. Potem pa smo teorijo preizkusili tudi v praksi. Preživeli smo zabavno urico, v kateri smo se resnično nasmejali do solza in sklenili, da bomo njene nasvete upoštevali tudi doma.

V soboto dopoldne so imeli naši starši in skrbniki predavanje. Gospod Simon Došen, diplomirani pravnik, jim je svetoval, kako ravnati v primerih, ko je potrebno za odraslega otroka urejati različne zadeve na Centrih za socialno delo in podobno. Ostali udeleženci seminarja pa smo preživeli nekaj prijetnih uric v  bazenu zdravilišča Zreče, kjer smo uživali v zdravilni topli vodi, masažah ali pa počivali na ležalnikih. Kar prehitro je prišel čas kosila, nato pa prosto popoldne, ko smo lahko raziskovali barvito okolico zdravilišča, popili kakšno kavico ali sok ali pa se spet predajali užitkom v bazenu. Po večerji smo imeli čisto posebno zabavo: plesali smo v hotelski kavarni, nato pa praznovali rojstna dneva naših članov Ljudmile in Pepija, ki sta nam s pomočjo svojih domačih pripravila pravo pravcato pogostitev, na kateri so uživale naše očke, še bolj pa želodčki.

Žal vse lepo kar prehitro mine in v nedeljo po kosilu smo morali domov. Ostali pa so lepi spomini in fotografije, ki nas bodo še dolgo spominjale na nepozaben vikend v Zrečah.

                                                                            Za člane Sožitja Sevnica: Irena Mavrič
(Foto: DPOMDR Sožitje Sevnica)