• 6.9C Novo mesto
  • 09:33
  • Tor, 28.01.2020

FOTO: Za matere in žene

V dvorani večnamenskega doma Trebelno je minuli petek potekal koncert DPŽ Tavžentroža. Gre za tradicionalno prireditev Šopek za žene in matere.

TREBELNO – Domače pevke Tavžentroža so že pred dvema letoma postavile temelje za prireditev v počastitev dveh marčevskih praznikov. Tudi letos so v dvorani večnamenskega doma Trebelno organizirali tradicionalno prireditev Šopek za žene in matere, katere idejni vodja je Gabrijela Cedilnik.

Na odru so se pevkam pridružili še predšolski otroci in učenci podružnične šole Trebelno pod mentorstvom Ivice Kocjan Anderlič, pevke DPŽ Tavžentroža z zborovodkinjo Gabrijelo Cedilnik na čelu ter solisti Ivica Kocjan Anderlič, Mirjam Klemenčič, Alja Suljić, Tajda Ulčnik, Matej Dragan, Rok Kocjan in Blaž Pungerčar.

Dvorana je bila pretesna za vse, ki so si želeli ogledati prireditev, ki je združila pesem, petje in zabavo. Gostiteljice, ki se na koncert začnejo pripravljati že kmalu po božičnem koncertu, so se izredno potrudile in po končanem uradnem delu ni manjkalo dobrot, dela njihovih pridnih rok. Z dobro kapljico so postregli tudi vinogradniki VTD Trebelno, župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver pa je naklonjenost pripadnicam ženskega spola izkazal s cvetom nageljna.

 

Besedilo in foto: Dragica Ribič