• 8.92C Novo mesto
  • 21:09
  • Sob, 31.10.2020

Fotografija, ki je pretresla Slovenijo: stari ljudje na soncu čakajo zdravnika!

Zgodilo se je v Ljubljani.

LJUBLJANA – Taki časi so, ki ne prizanašajo. To na svoji koži žal prevečkrat izkusijo ravno najstarejši. Tisti, ki bi morali na jesen življenja živeti dostojanstveno. Na Facebooku se je pojavil zapis, ko morajo v Ljubljani pri ZD Bežigrad čakati tudi na soncu. Zapis objavljamo v celoti.

„Izjemoma danes iz šihta nisem šla direktno domov, ampak me je čakal še en opravek za bežigradom. Po naključju sem parkirala točno pred vhodom v zdravstveni dom Bežigrad, pa bi bilo mogoče bolje, da bi kje drugje. Le par minut čakanja je bilo več kot dovolj, da gre ob tem prizoru vsakemu normalnemu človeku dobesedno na jok,“ zapiše in dodaja:

Opiral se je

„Ob dveh popoldne pri temperaturi cca 30° pod “arafatkom” ostareli čakajo na zdravnika.. Gospa je vidno utrujena čepela na zidku, gospod se je opiral na ograjo. Vstop v prazen, klimatiziran zdravstveni dom je le takrat, ko te pokličejo. O klopci, stolu, kaj šele kakšnem avtomatu z vodo lahko samo sanjajo. Seveda, virus.“

Jeza in pokemoni

„Žalost, žalost in še enkrat žalost. In jeza. Nepopisna jeza. Kje ste, klin*eva država, da poskrbite za najranljivejše? Kaj če bi nehali loviti pokemone z vašimi idiotskimi aplikacijami, nas filat z lažmi in bi se za spremembo osredotočili na problem, ki ga imate pred očmi? Ko bo koga infakrt na parkirišču ga boste pisali pod žrtve korone? Ne, niso to žrtve korone ampak žrtve vaših ukrepov. Na vaši vesti so, za katero pa itak vsi vemo, da je nimate. Kozla se mi od vas,“ se sklene ogorčeno zapis.

Pripravil: Nadlani.si