• C Novo mesto
  • 22:45
  • Sre, 08.02.2023

Gašper Rifelj – Zgodilo se je v eni sami noči

Včeraj je Gašper Rifelj, ki je sicer najbolj navezan na svoja dva otroka in partnerko Majo povedal, kako rad izkoristi proste dni za oddih na morju, kjer je v zadnjem času snemal tudi zadnji, čisto svež videospot. Navdušilo ga je bivanje na jadrnici. 

snemanje spota

Ker toplega sonca ni nikoli preveč ali dovolj.

Gašper Rifelj v spominu na prvo ljubezen  

Prva njegova ljubezen se je zgodila že v osnovni šoli, tista bolj resna pa v srednji. Tistih časov se spominja kot nekaj zelo lepega, hkrati pa je hvaležen, da ima tudi danes okrog sebe ogromno ljubezni, ki ga navdihuje in daje inspiracijo za takšne pesmi, kot je skladba “S tabo,” ki ji lahko prisluhnete od včeraj. Pesem govori o pravi ljubezni, o ljubezni z nekom – za katerega veš, da se želiš z njim tudi postarati. Hkrati pa ima pesem pozitiven in lahkoten poletni pridih.

Gašperjevi družinski člani

Gašper Rifelj je najbolj navezan na svoja dva otroka in njegovo partnerko Majo, s katero imata pristen odnos. Izvedeli smo, da doma največ svojega časa preživi v svoji glasbeni sobi, kjer vadi in ustvarja, v njej pa se mu rad pridruži tudi starejši sin Brin, kjer z njim že igra na klavir in kitaro. Gašper Rifelj: »V glasbeni sobi zares uživava, ko sva skupaj

Toplega sonca nikoli ni preveč

»Poletje je zame precej delavno. Vsak vikend imam nastope in špile na porokah, ampak to imam rad. Vesel sem, da se spet dogaja, da se ljudje družimo in je v zraku več sproščenosti,« nam pove Gašper Rifelj.

Med tednom z družino izkoristi proste dni za odhod na morje. Morje je zanj nekaj najlepšega in biti na morju je nekaj, kar mu predstavlja popolni odklop. Gašper Rifelj: »Nekoč, ko se bom postaral, bi rad živel na morju ;).«

Ker ima sonce zelo rad, tako poleti preživi čim več časa v naravi, najraje ob morju, saj je to tisto kar ga napolni tudi potem, za zimske mesece.

gašper rifelj

Čakali so na sončni zahod.

To je bil sončni zahod na jadrnici

Preverili smo, katere morske anekdote Gašper Rifelj v življenju ne bo nikoli pozabil. To je ravno zadnja anekdota, ko so snemali videospot in je bil prvič na jadrnici.

Nanj je naredil vtis sončni zahod. Gašper pove: »Ko smo na jadrnici, sredi morja čakali na večerni zahod, je bil zares izjemen trenutek. Povsod okrog nas morje, tišina in prečudovita narava. Ta moment mislim, da ne bom nikoli v življenju pozabil.«

Hotelska soba ali šotor

Obe opciji sta Riflju ljubi. Rad spi v dobrih hotelih in izredno rad biva v naravi. »Nazadnje smo nekaj prostih dni preživeli v kempu in sem bil navdušen nad takšnim dopustom.  Biti ves dan v naravi, v miru, je nekaj kar me resnično sprosti,« pove Gašper Rifelj.

novo mesto

Jeseni v Novem mestu.

Gašper Rifelj jeseni na odru Novega mesta

Gašper Rifelj je v zadnjih nekaj letih v Novem mestu ustanovil glasbeno umetniški center, kjer uči skupaj z ostalimi mentorji. Center se razvija kot projekt, v katerega vlaga veliko lastne energije. Zadnjih nekaj let deluje tudi v gledališču, kjer igra v različnih predstavah. Letos jeseni ga ponovno čaka premiera novega muzikala. Poleg učenja in gledališča pa je njegov urnik poln lastnih nastopov, koncertov, petja na porokah itd…

Prostega časa ima zares bolj malo, ko pa je, ga najraje preživi s svojo družino. »Jeseni si predvsem želim, da bo čim bolj sproščeno, da bomo zdravi in če bo to, potem verjamem, da bomo uspešno premagali vse izzive,« doda Gašper Rifelj ob koncu pogovora.

Nova in čisto sveža “S tabo” 

Na spodnjem linku prisluhnite čisto sveži skladbi in izkoristite poletne dni kot temu pravi #gašperfifelj

S.B., #iskrenonadlani

FOTO: Matic Gabriel