Gorijo alarmi za točo, Arso prižgal tudi opozorilo

28. maj. 2024, ob 13.28
Posodobljeno pred 2 mesecema
49
60 SEK

Danes popoldne bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Slednja je prižgala najvišjo stopnjo alarma za Kočevsko in Savinjsko.

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Danes spet izdano opozorilo

Agencija za okolje je medte zaradi neviht razglasila rumeno opozorilo, to je opozorilo prve stopnje, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko neugodne.: »Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.«

Obeti

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

N. D.; Foto: Shutterstock

49
60 SEK