Napoved 28. Gregorjevega sejma

23. feb. 2024, ob 14.00
Posodobljeno pred 25 dnevi
10
90 SEK

Počasi se pričenja delo na njivah in vrtovih, zato marsikdo komaj že čaka letošnji Gregorjev sejem.

Največji spomladanski kmetijski sejem bo letos med 8. in 10. marcem na novi lokaciji, na hipodromu v Šentjerneju v organizaciji Kmetijske zadruge Trebnje- Krka. Sejem je pomemben akter pri prenosu znanja, inovacij v kmetijstvu in promociji slovenskih pridelovalcev, saj na njem lahko obiskovalci najdejo kmetijske stroje in pripomočke, avtomobile, izdelke za dom in vrt, tekstil, bižuterijo, pa tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke. 

Na današnji novinarski konferenci so spregovorili (od leve proti desni): Anton Strah, Stanko Tomšič in Borut Sever.

Vodja sejma Borut Sever: »Domače bi moralo biti del trajnostnega življenjskega sloga posameznikov in družin, predvsem pa bi morali domačo in lokalno pridelano hrano v večjem obsegu vrniti v ustanove, v katerih skrbimo za najbolj ranljive skupine, kot so vrtci, šole, bolnišnice, domovi za ostarele ….« 

Sejem se bo razprostiral na večjem prostoru kot v prejšnjih letih, na več kot dveh hektarih površin. To bo sejmu omogočilo dodatni razvoj v nadaljnjih letih. Na njem bo sodelovalo več kot 160 razstavljavcev in sodelujočih društev iz Slovenije in tujine, seveda tudi iz lokalnega okolja.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Na odru osrednjega prireditvenega šotora bodo tako med drugim nastopili duo Meta in Luka, ansambel Čuki in ansambel Nemir, v petek bo sejemsko dogajanje obogatil šentjernejski šopek društev in otrok, v soboto bodo med nasveti mame Manke zapeli pevski zbori in ljudski pevci in godci, medtem ko bodo v nedeljo z odra zazvenele harmonike. Posebej bo poskrbljeno za otroke, ki imajo do 15. leta brezplačen vstop, lahko se bodo igrali na igralih in obiskali razstavo malih živali, v soboto bodo rajali s Čuki, v nedeljo pride Jole Cole. Vsi obiskovalci bodo z nakupom vstopnice lahko sodelovali v nagradnem žrebanju, v katerem bo glavna nagrada traktorska kosilnica Easy Rider Vilager VT 650.  

Vir in foto: Lapego in Andrej Matič

10
90 SEK