Grozljiva smrt malčka, našli metadon v krvi otroka, mati Tea histerično vpila, partner Tilen molčal

22. maj. 2024, ob 12.34
Posodobljeno pred 1 mesecem
164
100 SEK

V Celju se je začelo sojenje Tei Kotnik in Tilnu Novaku zaradi smrti njenega skoraj dveletnega sina, ki je umrl v pregretem avtomobilu. Petintridesetletna Tea Kotnik in njen tri leta starejši partner Tilen Novak se soočata z obtožbami zanemarjanja mladoletne osebe, povzročitve smrti iz malomarnosti, prometa s prepovedanimi drogami in omogočanja njihovega uživanja mladoletni osebi.

Tragedija v pregretem avtu

Obtožnica, ki jo zastopa celjski tožilec Jošt Jeseničnik, razkriva, da sta partnerja 20. junija lani pustila njenega sina v otroškem sedežu črnega BMW X1 pred hišo v Svetem Lovrencu v občini Prebold. Po informacijah naj bi se vračali iz bolnišnice, kjer je bila Tea na lepotnem posegu. Dečka sta pustila v avtu vsaj tri ure, od devetih zjutraj do poldneva, v poletni vročini. Zaradi toplotnega šoka je deček umrl zaradi krvavitve v možganih in pljučih ter zadušitve.

Šokantna razkritja o domačih razmerah

Razmere doma naj bi bile grozljive. Obtoženca sta se po obtožnici ukvarjala s preprodajo heroina in sintetične droge PiHP, ki naj bi ju celo pokojni fantek imel dostopne. Pri obdukciji so v njegovi krvi našli sledi metadona in alfa PiHP. Poleg tega naj bi obtoženca drogo prodajala tudi 16-letniku in odvisniku na odvajanju.

Izključitev javnosti iz sojenja

Javnost je bila izključena iz ključnih delov sojenja, zato ni znano, ali sta se Tea Kotnik in Novak zagovarjala in kako. Novinarji so lahko prisostvovali le branju večjega dela obtožnice in listinskih dokazov. Med obravnavo je Teo spet premagal jok, tako kot na predobravnavnem naroku. Sojenje se bo nadaljevalo 27. junija z zaslišanjem izvedencev.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Nepriznana krivda

Tilen Novak krivde ni priznal, medtem ko se Tea po posvetovanju z zagovornikom Andrejem Kacem ni želela izjasniti, kar na sodišču šteje za nepriznanje krivde. Grozljive podrobnosti o zanemarjanju dečka, ki je bil večkrat prepuščen sam sebi, ostajajo v ozadju te tragične zgodbe.

Sojenje obtoženima Tei  in Tilnu bo zagotovo razkrilo še več podrobnosti o tej srhljivi tragediji, ki je pretresla javnost.

Priprava: NaDlani

Vir: Facebook

164
100 SEK