Grozljivo dogajanje v Gržeči vasi! Zaklali so jih, odvlekli do bližnjega travnika in odpeljali neznano kam

03. maj. 2024, ob 15.50
8
70 SEK

S PU Novo mesto poročajo o kriminaliteti.

V Gržeči vasi so ponoči vlomili v hlev. Storilci so na kraju zaklali ovna in tri ovce, jih odvlekli do bližnjega travnika in odpeljali neznano kam. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode. V Rodinah pa so neznanci ponoči ukradli dva jagenjčka in lastnikom povzročili za okoli dvesto evrov škode.

Drugi majski praznični dan je bil pester. Na interventni številki 113 so policist sprejeli 246 klicev, od tega je bilo 97 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije (58 so jih obravnavali že podnevi).

Vlom v stanovanjsko hišo

Sevniški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ardru pod Velikim Trnom. Odnesli so napravo za nočno opazovanje in lastnikom povzročili za okoli dva tisoč evrov.

Naredili pestro evrov škode na čebelnjaku

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v Gornjem Kotu obravnavali vlom v čebelnjak – neznanci so naredili pestro evrov škode na čebelnjaku, da so prišli v notranjost, od koder so odnesli štiri akumulatorje na sončne celice ter tako naredili še za tisoč evrov škode.

Tatvina kardenske gredi z dvojnim zglobom

Novomeški policisti so obravnavali tatvino kardenske gredi z dvojnim zglobom v kraju Krka. Tatvina se je zgodila v zadnjem tednu dni, a so šele danes opazili, da na mulčerju manjka kardanska gred. V zadnjem tednu dni so vlomili tudi v hišo na Krašnjem vrhu. Pregledali so prostore in odnesli nekaj predmetov v vrednosti okoli tisoč petsto evrov.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

N. D.; Foto: Shutterstock

8
70 SEK