Grožnje za danes, ali naj otroci ostanejo doma?

10. apr. 2024, ob 07.32
Posodobljeno pred 2 mesecema
22
60 SEK

V luči nedavnih spletnih groženj, ki napovedujejo nasilje v eni od slovenskih šol, podobno incidentu na Finskem, so se pojavila vprašanja o tem, ali naj starši svoje otroke pošljejo v šolo. Grožnje so povzročile zaskrbljenost med starši, šolami in oblastmi. Policija je v odzivu svetovala, da starši ohranijo mirnost in nadaljujejo z običajnimi dnevnimi rutinami, hkrati pa naj bodo pozorni na morebitne spremembe v vedenju svojih otrok in o vsaki sumljivi dejavnosti nemudoma obvestijo pristojne organe.

 

Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, Stojan Belšak, in minister za vzgojo in izobraževanje, Darjo Felda, sta poudarila pomen ohranjanja odprte komunikacije med starši, otroki in šolskim osebjem. Oboji so staršem zagotovili, da je tveganje minimalno in da lahko otroci varno obiskujejo šolo.

Ljubljanski župan Zoran Janković je izpostavil, da so okrepili varnost v šolah in svetoval staršem, naj bodo vedno previdni, a brez nepotrebne panike. Poudaril je, da morata biti dom in šola varni okolji za otroke.

V odzivu na grožnje so nekateri starši izrazili namero, da bodo otroke obdržali doma, medtem ko drugi še razmišljajo o najboljšem ukrepu. Javna razprava o tem pa sporoča, da je panika nepotrebna.

Vir: N1

Foto: Facebook

22
60 SEK