• C Novo mesto
  • 20:21
  • Sob, 10.04.2021

Hadalinov najboljši veleslalom, hiter tudi Kranjec

Do zmage je prišel Zubčić, Faivre je zdrsnil na drugo mesto, na tretje pa je napredoval Avstrijec Stefan Brennsteiner.

BANSKO – Svetovni pokal za moške se nadaljuje v Banskem, ki je gostil prvega izmed dveh veleslalomov. Slovenija je imela na startu dva predstavnika, Žana Kranjca in Štefana Hadalina.

Po prvem teku so bile razlike med najhitrejšimi tremi majhne, natančneje 23 stotink sekunde. Prvo mesto je zasedal Francoz Mathieu Faivre, drugo Hrvat Filip Zubčić, tretje pa Alexis Pinturault, še en predstavnik Francije. Naša tekmovalca sta s prvo postavitvijo opravila dobro. Žan je z zaostankom 1.55 sekunde prišel na deseto mesto, Štefan, ki je startal z visoko številko 47, pa je v cilju za vodilnim zaostal 3.34 sekunde in tako postavil 24. čas voženj.

Hadalin se je v drugo odrezal izjemno in že kot ničkolikokrat v tej sezoni ob prihodu v cilj prevzel vodstvo s precejšnjo prednostjo. Naš smučar je pridobival mesto za mestom, prvi, ki ga je uspel prehiteti pa je bil Francoz Thibaut Favrot, katerega 1.34 sekunde prednosti iz uvodnega nastopa se je spremenilo v le dve desetinki.

V finalu je odlično začel tudi Kranjec in povečal prednost pred vodilnim tekmovalcem v cilju, na sredini proge pa je žal sledila napaka, ki je zmotila ritem. V cilj je prišel s takrat četrtim časom in se uvrstil za reprezentančnega kolega.

Do zmage je prišel Zubčić, Faivre je zdrsnil na drugo mesto, na tretje pa je napredoval Avstrijec Stefan Brennsteiner, ki je bil po prvem teku peti. Po zaslugi najboljše finalne vožnje je Štefan napredoval za kar 15. mest, se uvrstil na deveto in s tem zabeležil veleslalomski rezultat kariere. Odličen uspeh ekipe je dopolnil Žan, ki je bil 12.

Štefan Hadalin: ”Prva vožnja je bila že dosti solidna, v drugi pa so mi razmere dosti pasale, šel sem odločno, praktično brez velike napake, hitrost je bila dobra čez celo progo in takoj, ko sem prišel v cilj, sem vedel, da bo to super čas. Sem zelo zadovoljen z uvrstitvijo kariere v veleslalomu in se že veselim jutrišnje tekme.”

Klemen Bergant: ”Danes smo zadovoljni, predvsem s Štefanom. Notri je prišel z visoko številko, drugi tek pa je smučal super dobro, na koncu je imel najboljši čas in bil prvič v karieri med deset. Nekaj dobrega od te tekme je tudi to, da si je za jutri priboril startno številko v trideset. Žanu manjka tekmovalna rutina po tej dolgi pavzi. Drugi tek je bil boljši, imel je boljši pristop. Na strmini je naredil napako in potem do cilja smučal slabše. Nastavki, ki jih je prikazal v zgornjem delu druge vožnje, tudi njegov način, je dobra popotnica za jutri in do konca sezone.”

Pripravil: Nadlani.si, Sloski
Foto: www