• C Novo mesto
  • 02:58
  • Čet, 29.02.2024

HDZ zmagal, v sabor s 187 glasovi

S tem izkupičkom se je Andrija Plenković utrdil na čelu stranke HDZ, ki je doživela notranje boje po porazu Kolinde Grabar-Kitarović.

ZAGREB – Hrvati so volili in izvolili poslance. Rezultati pa so malce presenetljivi. Če to sodimo po napovedih zadnjih anket, ki so bile objavljene minuli petek. Le te so napovedovale tesen boj med desno opcijo HDZ in levo opcijo, t.i. levosredinsko koalicijo Restart. Volilci so povedali, da precej bolj zaupajo HDZ-ju, ki je zbral kar 66 mandatov, Restart jih je dobil 41, na tretje mesto pa se je zavihtel Domovinski pokret, ki ga vodi pevec Miroslav Škoro.

Trdno v sedlu

S tem izkupičkom se je Andrija Plenković utrdil na čelu stranke HDZ, ki je doživela notranje boje po porazu Kolinde Grabar-Kitarović, ki je izgubila predsedniško tekmo. Zdaj je Plenković spet trdno v sedlu. To pa ne moremo trditi za Davorja Bernadića, SDP, ki je že ponudil svoj odstop.

Z lastnim pisalom

Volitev se je udeležilo nekaj manj kot 47 odstotkov volilnih upravičencev. Le ti so bili pozvani, da na volišče prinesejo svoja lastna pisala, da se prepreči širjenje koronavirusa.

187 je bilo dovolj

Kot javlja Index.hr, je bilo v 6. volilni enoti dovolj že 187 glasov, da se je Krunoslav Katičić, član HDZ-ja, uvrstil v hrvaški sabor.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Nadlani.si