• C Novo mesto
  • 21:58
  • Sob, 13.08.2022

Hekerji napadli POP TV, odpadla oddaja 24 ur

Ob tem velja omeniti, na to opozori spletna stran Safe.si, se ravno danes in jutri praznuje Dan varne rabe interneta 2022.

LJUBLJANA »Vse svoje sile usmerjamo v rešitev situacije in v karseda nemoteno oddajanje naših televizijskih programov in spletnih strani. Zaradi omejitev, pred katere nas je postavil vdor v računalniški sistem, nas danes na spletu in televiziji lahko spremljate v okrnjeni obliki, večerna oddaja 24UR odpade. Delamo vse, kar je v naši moči, da vam, kot že 27 let, posredujemo verodostojne in relevantne informacije,« so sporočili s komercialne POP TV, kjer so razkrili, zakaj imajo danes težave pri oddajanju TV programa in delovanje spletne strani.

Ob tem velja omeniti, na to opozori spletna stran Safe.si, se ravno danes in jutri praznuje Dan varne rabe interneta 2022.

»Letos ga posvečamo temi spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu, ki imajo negativne vplive na mlade uporabnike interneta. Internet je okolje, kjer lahko kdorkoli objavi skoraj karkoli. Vsebine pa niso vedno preverjene in verodostojne, včasih je za njimi skrit komercialni interes ali celo nedobronamerni motiv. Tako so mladi izpostavljeni zavajajočim vsebinam, neresničnim informacijam, prevaram in škodljivim izzivom. Vse to pa ima lahko vpliv tako na duševno kot fizično zdravje, predstave o življenju in samopodobo mladostnikov. Ozaveščanje mladih in učenje kritičnega presojanja spletnih vsebin sta izredno pomembna. Mlade želimo opolnomočiti z znanjem in drugimi orodji, s pomočjo katerih bodo lahko presojali, ali neki videni vsebini lahko zaupajo ali ne, pa naj gre za video na Youtube, članek na spletni strani ali objavo vplivneža na družabnem omrežju,« so zapisali pri Safe.si.

Verjamemo, da bo kolegom na POP TV kmalu uspelo rešiti vse težave!

Pripravi: Nadlani.si
Foto: Pop TV

poletni festival