• 21.43C Novo mesto
  • 16:26
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Hrvaški mediji: ob slovenski meji vse več vlomov, na delu migranti

Precej dela z varovanjem državne meje imajo tudi slovenski policisti.

METLIKA – „Vse več je migrantov, ki hodijo po naših cestah in krajih tudi sredi belega dne. Sprva je bila navada, da so svoje ilegalne premike opravljali ponoči, podnevi pa so se skrivali. Zdaj se skrivajo vse manj, občani pa jih vidijo vse pogosteje,“ na svoji spletni poroča Radio Mrežnica, ki pokriva področje Karlovca in področje, ki meji na Slovenijo.

Vlomi in nered

„Policija ima polne roke dela. To ni skrivnosti. Ne meni dan, da ne bi bil tu policisti. Migrantski val ne pojenjam, vse več je ilegalnih migrantov z Bližnjega Vzhoda, severne Afrike in Azije. Beleži se vse več vlomov hiše in vikende. Vlomilci za sabo pustijo nered, izgine pa denar,“ nadaljuje zapis na Radiu Mrežnica.

Novih 41 tujcev

Precej dela z varovanjem državne meje imajo tudi slovenski policisti. V noči s četrtka na petek so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Beli krajini v krajih  Preloka, Učakovci in Bistrica izsledili in prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Policijski  postopki  z  državljani Afganistana,   Sirije,   Irana,   Maroka,  Alžirije  in  Tunizije  še  niso
zaključeni.

Na Facebooku pa se je pojavil tudi tale zapis:

D.P.