Huda nesreča na Ratežu! 21-letnik z avtom v gostilno, gosta odpeljal rešilec

18. mar. 2024, ob 15.07
32
70 SEK

V soboto, nekaj po poldnevu, je 59-letna voznica osebnega avtomobila na Ratežu v Novem mestu zavijala levo na parkirni prostor. Nasproti ji je pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila in prav tako zavil na parkirni prostor pred gostinskim lokalom.

Alenka Drenik s PU Novo mesto: »Pri tem je izgubil oblast na vozilom, trčil v nadstrešek gostilne in enega in poškodoval enega od gostov. Slednjega so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so njegove poškodbe okvalificirali kot hude. Policisti prisotnosti alkohola pri voznici in vozniku niso ugotovili. Opravili so ogled in o dogodku obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter okrožno državno tožilko, sporočajo s PU Novo mesto.«

Policisti so med vikendom na številko 113 sprejeli 591 klicev in obravnavali 195 interventnih dogodkov. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem meje in tujcev, sledijo kriminaliteta, prometna varnost ter različne kršitve javnega reda.

Okoliščine in sledove še preučujejo zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče zaradi malomarnosti.

»Voznik Renault Clia se je iz smeri Šentjerneja peljal v smeri Novega mesta. Pri gostilni Mrak mu je iz nasprotne smeri pot zaprla voznica. Da bi se izognil direktnemu trku, je odvil na parkirišče gostilne Mrak, kjer pa se ni pravočasno ustavil in se zaletel v teraso, kjer so bili gostje na kosilu. Dva gosta sta bila huje poškodovana in se zdravita v novomeški bolnišnici, eden je utrpel lažje poškodbe,« je za Dolenjski list povedal njihov bralec.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D:; Foto: arhiv

32
70 SEK