• 2.55C Novo mesto
  • 23:25
  • Ned, 26.01.2020

Huda nesreča v Premogovniku Velenje, nastradalo 11 rudarjev

V hudi delovni nesreči poškodovanih 11 rudarjev, med njimi eden huje.

VELENJE – V delovni nesreči v jami Preloge Premogovnika Velenje, ki se je zgodila danes okoli 14.30, se je poškodovalo 11 rudarjev. Nesreča se je zgodila zaradi mehanske okvare viseče lokomotive. Ob tem je del kompozicije lokomotive zanihal, pri čemer so se poškodovali nekateri zaposleni pri prevozu. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora.

Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Velenje, ki so oskrbeli poškodovane rudarje. Pet poškodovanih so že odpustili iz zdravstvene oskrbe, so sporočili iz Premogovnika Velenje. Tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin je  povedala, da so osem rudarjev odpeljali v celjsko, tri pa v slovenjgraško bolnišnico. Policisti trenutno še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, na kraju dogodka je tudi rudarska inšpekcija.

Vsi poškodovani velenjski rudarji že doma

Danes zjutraj so sporočili, da je vseh 11 rudarjev Premogovnika Velenje, ki so bili poškodovani v sredini nesreči in so bili oskrbljeni v bolnišnici že v domači oskrbi. Glede izkopa pa so povedali, da ta od sredinega popoldneva poteka normalno.

NaDlani.si; Foto: premogovnik Velenje