Huda prometna nesreča, dva udeleženca mrtva

10. apr. 2024, ob 11.00
Posodobljeno pred 1 mesecem
25
80 SEK

V sredo, 9. aprila 2024, okoli 20:40, je državno cesto D-8 v bližini kraja Ratac zaznamovala grozljiva prometna nesreča, ki je vpletla tri osebna vozila. Dogodek je šokiral lokalno skupnost in povzročil žalost med prebivalci regije, saj sta dve osebi na kraju dogodka izgubili življenje, dve pa sta utrpeli poškodbe in bili nemudoma prepeljani v najbližjo bolnišnico v Dubrovniku za nujno zdravljenje.

Nesreča je potekala pod še nerazjasnjenimi okoliščinami, ki so privedle do trčenja vozil. Priče so poročale o nenadni in močni eksploziji zvoka ob trku, ki je sledil neposredno po dogodku, kar kaže na možnost, da je bila hitrost enega ali več vozil dejavnik pri vzroku nesreče.

Policija Dubrovniško-neretvanske županije je hitro odzvala in zavarovala prizorišče, da bi omogočila natančen ogled in zbiranje dokazov. “Na prizorišču prometne nesreče bo izveden ogled kraja dogodka, ki bo potekal pod vodstvom namestnice okrožnega državnega tožilca iz Dubrovnika, s pomočjo policijskih uslužbencev,” so sporočili iz policije, kar poudarja resnost situacije in namero, da se natančno ugotovijo vzroki za tragični dogodek.

Zaprtje dela Jadranske magistrale je povzročilo občutne motnje v prometu, zlasti ker gre za pomembno prometno žilo, ki povezuje več krajev ob obali. Vozniki so bili preusmerjeni na alternativno pot preko kraja Majkovi, kar je pripomoglo k zmanjšanju zastojev, vendar je tudi opomnilo na potrebo po previdnosti na cestah.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Skupnost čaka na zaključek ogleda in poročilo, ki bodo morda prinesli nekaj odgovorov o vzroku nesreče in omogočili sprejetje ukrepov za preprečevanje podobnih dogodkov v prihodnosti. Medtem pa se misli usmerjajo k žrtvam in njihovim družinam, ki se soočajo s to izgubo, ter k poškodovanim, ki se borijo za okrevanje v bolnišnici.

Vir: 24sata

25
80 SEK