Hude zdravstvene težave slovenske pevke in vplivnice: „Ko sem na koledarju gledala ta datum, me je stiskalo!“

03. feb. 2024, ob 14.58
Posodobljeno pred 1 mesecem
50
170 SEK

Leta 2013 je posnela svojo prvo skladbo »Lepši svet«, za katero je glasbo (skupaj z Boštjanom Korošcem) in besedilo napisala sama, nastala pa je v produkciji Vocal BK Studia.

RADEČE – „Zdi se mi, da so se stvari nabirale že nekaj časa. Lansko leto nekje od oktobra naprej sem imela vsak teden vročino. V zadnjih mesecih sem se samo nekaj dni počutila zdravo. Nikoli nisem odležala do konca, zato se je vse samo kopičilo. Na koncu me je to tako povozilo, da je vplivalo na moje mentalno zdravje in znašla sem se v trenutku šibkosti. Videla sem, da moja glava trenutno ni sposobna biti pod tako velikim pritiskom, kot je organizacija dogodka,“ je v velikem intervjuju za Siol.net 23-letna pevka Gaja Prestor priznala svoje težave. Ki so tako velike, da se je odločila, da odpove za 14.2. napovedani koncert.

Zametki izgorelosti

„Vem, da je bila odpoved koncerta prava odločitev, saj mi je takoj, ko sem ga odpovedala, z ramen padla velika teža,” je dodala, ob tem pa ni izključila možnosti, da je izgorela.

„Podobno se mi je zgodilo že pred dvema letoma, ampak takrat je šlo tako daleč, da sem imela skoraj tri mesece grozne vrtoglavice. To je bilo verjetno najhujše obdobje mojega življenja. Takrat o tem nisem govorila javno, saj stvari tudi sama še nisem predelala oziroma poznala vzrokov za to,“ je še priznala.

Kdo je Gaja Prestor (vir: Wikipedia):

Gaja Prestor, znana tudi zgolj kot Gaja, slovenska pevka, vplivnica in televizijska voditeljica se je rodila leta 2000. Za glasbo in petje se je začela zanimati že v otroštvu. V osnovni šoli je najprej pela v zboru, pozneje pa je začela obiskovati ure solopetja. Zamenjala je več učiteljev petja oz. šol, leta 2012 pa se je včlanila v šolo odrskih umetnosti Vocal BK Studio v Celju, kjer se je šolala 6–7 let. Hodila je tudi v glasbeno šolo, in sicer v domačih Radečah: prvo leto je obiskovala vaje klavirja, nato je približno štiri leta igrala violino, potem pa se je prešolala na violo, ki jo je igrala tudi v šolskem orkestru. Po zaključeni glasbeni šoli (končala je nižjo glasbeno šolo, smer viola) se je sama naučila igrati še na kitaro. Od leta 2012 do 2014 je bila članica mladinske glasbene skupine U3 (izgovori se ‘jutri’), ki so jo sestavljali učenci Vocal BK Studia. Njihov mentor je bil Marjan Hvala. Med drugim so nastopili na Ritmu mladosti, bili pa so tudi predskupina Bajage v klubu Štuk.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Leta 2013 je posnela svojo prvo skladbo »Lepši svet«, za katero je glasbo (skupaj z Boštjanom Korošcem) in besedilo napisala sama, nastala pa je v produkciji Vocal BK Studia.

Pomemben mejnik na njeni glasbeni poti je bila navezava stika z avtorjem in producentom Žanom Serčičem, s katerim sta začela glasbeno sodelovati leta 2017. Plod tega sodelovanja je bila skladba »To je, kar imam« (zanjo sta tako glasbo kot besedilo prispevala oba), ki je – skupaj z videospotom – izšla marca 2018 pri založbi Menart. Junija 2018 je prejela priznanje založbe Menart za najboljšo debitantko pop glasbe v 2017/18, septembra pa je nastopila na prireditvi Miss Slovenije 2018.[

Prihaja iz Radeč. Poleg glasbe jo zanimajo tudi ličenje, kozmetika in moda. V srednji šoli je začela na Instagramu – pa tudi na drugih družbenih omrežjih (Youtubu, Facebooku), pisala je tudi blog – objavljati slike z idejami za različne make-up videze (»make-up kreacije«) in stylinge, pa tudi navodila za ličenje, trende ter stilske in lepotne nasvete (med drugim na primer v sodelovanju s trgovino dm), sčasoma tudi ocene izdelkov in ličil.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona YT

50
170 SEK