• C Novo mesto
  • 23:31
  • Sre, 28.02.2024

Hvaležen, ker so mu v Šentrupertu smrti rešili prijatelja Miša!

Mišo okreva v bolnišnici.

ŠENTRUPERT – Tanka je črta med življenjem in smrtjo. Morda se tega zavedamo premalo. Pred dnevi pa so pogumni krajani Šentruperta rešili življenje enemu od sokrajanov. Mišo okreva v bolnišnici, na Facebooku pa se je oglasil njegov prijatelj Franc Glušič.

Njegov zapis objavljamo v celoti.

“Intervencija, ki je rešila življenje
Pred kratkim se je v Šentrupertu zgodil zastoj srca mojemu prijatelju Mišotu. Posredovali so prijatelji in njegov sin, katerim se ima Mišo zahvaliti, da so mu s prisebnim ukrepanjem, oživljanjem in uporabo defibrilatorja rešili življenje. Za to sem vam osebno neizmerno hvaležen verjamem pa tudi Mišo, ki se bo sigurno tudi osebno zahvalil, saj v bolnišnici dobro okreva. Sem iskrenega prepričanja, da je potrebno tole zadevo objaviti na fb in deliti ter všečkati in sicer za vse tiste fante, ki so mu pomagali, našteval jih ne bom, ker že vedo in veste kdo so, pa tudi vse tiste, ki ste tudi v drugih primerih reševali in že imeli tako izkušnjo, ne samo preprosti ljudi, tudi gasilci, ki se redno odzovejo na klic, medicinsko osebje, policisti in še kdo. Vsem vam hvala, da ste nam vrnili našega Mišota in za vašo prizadevnost, me pa moti, da se o vsem piše in lajka, takih stvari pa se za te fante nihče ne spomni. Zato lajk za vse tiste in delite, da dobijo tudi oni tole, ker nimam vseh na fb-ju kot prijatelje. Mislim, da so zaslužili tudi medaljo ne samo zahvalo…., ker ni ga človeka, ki ga ne bi spreletel srh, ko mora storiti kaj takega. Tudi to so herojiiiii. Hvala vam za našega Mišota. Franc Glušič”

Na tem mestu pa dodajamo še koristen podatek – kje v Občini Šentrupert so nameščeni defibrilatorji, ki vam lahko rešijo življenje:

:: PGD Zabukovje – gasilski dom
:: na stavbi KZ Trebnje Šentrupert 33, 8232 Šentrupert
:: Zasebna zobozdravstvena ordinacija dr. Kulaševič, Šentrupert 124, 8232 Šentrupert

Kako poteka oživljanje:

D.P.