• C Novo mesto
  • 22:34
  • Ned, 13.06.2021

Igor Teršar postal generalni direktor

Vlada je na današnji seji imenovala Igorja Teršarja za generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo. Imenovala ga je za mandatno dobo petih let, torej za čas do 4. maja 2022 z možnostjo ponovnega imenovanja. Od sredine januarja je bil sicer Teršar vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata.

LJUBLJANA, TREBNJE – Teršar je med letoma 2002 in 2016 opravljal funkcijo direktorja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Diplomiral je na Akademiji za glasbo in magistriral na Fakulteti za družbene vede z nalogo Decentralizacija, razdržavljenje in privatizacija na področju kulturnih dejavnosti.

Bil je član programskega sveta RS v Forumu slovanskih kultur, član programskega odbora Unesca za področje kulturne dediščine, predsednik upravnega odbora društva Rastoča knjiga in član več mednarodnih organizacij. Sodeloval je pri številnih nacionalnih in mednarodnih projektih in spodbujal mednarodne izmenjave umetnikov. Je dober poznavalec zakonodaje in procesov na področju kulture, so po seji sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Delo vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost je opravljal od 16. januarja letos. Vlada ga je takrat na položaj imenovala za največ pol leta, obenem pa je s funkcije razrešila Biserko Močnik.

Vir: STA