• 10.23C Novo mesto
  • 13:40
  • Pet, 28.02.2020

Igrišče vabi, a nadzor bodo letos poostrili

Mirnsko teniško igrišče v toplejših mesecih postaja priljubljen prostor rekreacije in druženja. Da bo to druženje prijetno za vse, je treba spoštovati nekaj osnovnih pravil, so opozorili lastniki in vzdrževalci.

MIRNA – Osnova  za udobno gibanje po igrišču je seveda primerna športna obutev (raven rob obuvala), s katero ne uničujemo podlage. Ključ za teniško igrišče letos prevzamete in vrnete v Dnevnem baru in kavarni Most, prav tako lahko v tem lokalu kupite tudi letno ali enourno vstopnico. Cena ostaja nespremenjena – letna je 20 evrov, enourna pet. Igranje tenisa je na lastno odgovornost.

»Da bi zmanjšali stroške dodatnega vzdrževanja in povečali zadovoljstvo igralcev, moramo uporabniki upoštevati nekaj osnovnih pravil, ki so objavljena tudi na vhodu na igrišče. Nadzor nad spoštovanjem teh pravil bomo v dobro uporabnikov letos poostrili,« poudarja predsednik Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna Igor Kašič. Med pravili, ki jih je treba upoštevati, so tako tudi naslednja: tenis lahko igrajo samo igralci s plačano vstopnico, obvezna je rezervacija termina, pred igranjem je treba igrišče poškropiti z vodo, po igranju pa je treba neraven teren poravnati z grebljo in igrišče prevleči. »Če bomo vsi spoštovali teniški bonton, bo tudi igranje bolj prijetno,« je prepričan Kašič, ki ga seveda veseli, da so športne površine na Mirni dobro obiskane.

Vir in foto: Občina Mirna