• C Novo mesto
  • 04:59
  • Ned, 26.06.2022

Imate hladilnik iz Ikee? Povzroči lahko električni udar

Če spadate med tiste, ki radi obiščejo trgovsko verigo Ikea in iz nje radi tudi kaj odnesete, potem je spodnje opozorilo morda na mestu – sploh če ste pri njih kupili hladilnik. Obstaja namreč nevarnost električnega udara.

LJUBLJANA – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je objavila odpoklic hladilnikov iz Ikee in svetuje, naj lastniki nekaterih njihovih hladilnikov te nemudoma izklopijo iz električne energije.

Odpoklic je objavljen za vse hladilnike z datumom izdelave 1545 do 1607, kar pomeni, da so bili izdelani med novembrom 2015 (teden 45) in februarjem 2016 (teden 7). Datum izdelave najdete na hladilniku zgoraj desno.

In zakaj odpoklic? Kot poroča ZPS, za te hladilnike obstaja nevarnost, da povzročijo električni udar. V švedskem gigantu sicer pravijo, da so zdaj še niso zabeležili kakšnih poškodb zaradi te nevarnosti, vendar previdnost vsekakor ne bo odveč.

Pokličite jih

Če imate torej omenjene hladilnike doma, jih najprej izklopite. Hladilnika ni treba vrniti v trgovino, ampak vas bodo na domu obiskali serviserji. Če ste hladilnik kupili v Italiji, za več informacij in dogovor o obisku pokličite 800 92 46 46 (od ponedeljka do sobota med 9. in 20. uro). Nevarne hladilnike so prodajali na Švedskem, Norveškem, Danskem, Finskem, Islandiji, Nemčiji, Španiji, Franciji in Italiji.

Vir: ZPS, M. S., foto: Ikea

dolenjske toplice