Izginotje Danke Ilić: Ugrabitev ali skrivnost družine?

28. mar. 2024, ob 10.18
Posodobljeno pred 1 mesecem
100
110 SEK

V mirnem naselju Banjsko polje, ne daleč od Bora, že tretji dan odmeva zgodba o nenavadnem izginotju dveletne Danke Ilić. Deklica je izginila v torek ob 13.45. Dogodek je še toliko bolj nenavaden, saj družina Ilić leta ni bivala v tej okolici, kjer imajo vikend hišo.

 

Mestni prebivalci so zbegani. “Družina Ilić leta ni bila tukaj, ne vemo, kaj jih je privedlo, da so zdaj prišli,” deli svoje misli eden izmed sosedov, ki ostaja zaskrbljen nad nenadno vrnitvijo družine v hišo, ki je že leta zapuščena.

Najbolj nenavadno v tej zgodbi je parkiranje družinskega avtomobila.“Niso parkirali na tej strani hiše, ob cesti, ampak za skedenj, zdaj je vse sumljivo,” pove sosed, ki ne more skriti svoje zaskrbljenosti. Ta element doda dodatno skrivnostnost celotni situaciji, saj se zdi, da je družina prišla z namenom, ki ostaja skrit javnosti.

Sosedje, ki so se že prvi dan množično odzvali na poziv k iskanju, ostajajo upanje, kljub teži situacije. “Včeraj smo vsi sodelovali v iskanju, vsi iz soseske in okolice, vsi upamo, da je deklica živa in zdrava,” pravi soseda, ki živi v bližini hiše, kjer je deklica izginila.

V teh težkih časih, ko se skupnost združuje v upanju in skrbi, ostajajo vprašanja brez odgovorov. Na družabnem omrežju se je oglasil tudi oče male Danke:

Odvetnik T.Fila je povedal, da sta možna dva scenarija. Fila je poudaril, da je treba najprej preveriti starše, saj je nemogoče, da bi dveletni otrok preprosto izginil. Kot drugi možni vzrok je navedel ugrabitev.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Fila je takoj po izginotju otroka izrazil dvom, kako je mogoče, da je dveletni otrok tako hitro izginil.

  • Čudno je, veste, zelo je majhna. Preiskava mora biti temeljita, vse je treba preveriti, veliko je nelogičnosti v vsem tem – je dejal Fila.
  • To je majhen kraj, veliko policije je tam. Do zdaj bi jo že našli, zato se mi vse skupaj trenutno zdi kot ugrabitev ali prodaja, veliko je nelogičnosti – je zaključil Fila.

Na vprašanje, kaj je njegova teorija o vsem, kar se dogaja, glede na njegove bogate izkušnje, Fila pravi, da vsi dokazi kažejo na to, da je deklica najverjetneje ugrabljena.

Kaj je privedlo družino Ilić nazaj v Banjsko polje? Kaj se je zgodilo za hlevom? In predvsem, kje je mala Danka?

Preiskava se nadaljuje, in kot skupnost, kot država, upamo na srečen konec te zgodbe.

Vir, slike: Facebook, N1, Canva
100
110 SEK