• 21.37C Novo mesto
  • 17:00
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu!”

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

ŽUŽEMBERK – „Dragi prijatelji. To je zadnje sporočilo vam: “Odšel sem, za vedno. Cakam vas, vendar se ne mudi;).” Hvala vsem za ves trud. Veliko mi je pomenilo da ste bili ob meni. V torek ob 18.00 se vidimo. Radi se imejte. Zaupam v vas!“ je zapis, ki je pred dvema dnevoma zaokrožil po Facebooku, predvsem pa med tistimi, ki so tako ali drugače povezani z gasilstvom na Dolenjskem in širše.

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

Izjemen operativec

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ je ob tem tragičnem dogodku povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Poklon gasilcu in prijatelju

Gregorja bodo pokopali jutri ob 18. uri. V mrliško vežico ga bodo pripeljali ob 9. uri zjutraj, na prihodu v občino Žužemberk pa ga bodo pričakala gasilska vozila, v znak spoštovanja in zahvale za vse, kar je storil!

Gregorjev memorial

V soboto so se mu poklonili z minuto molka na gasilskem tekmovanju dvojic, ki je potekalo v Žužemberku, kjer je že padla ideja, da bi prihodnje leto organizirali Gregorjev memorial. Župan idejo pozdravlja in jo bo tudi udejanil. V znak zahvale in poklona za vse, kar je Gregor tako nesebično počel in delal za dobro občank in občanov.

Na tem mestu v imenu bralk in bralcev izrekamo iskreno sožalje družini, svojcem, prijateljem in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žužemberk ter Občini Žužemberk.

D.P.