• 25.94C Novo mesto
  • 10:19
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

Izjemna poteza dolenjske gostilne – v nedeljo in praznike zaprti, ker cenijo zaposlene!

Spremenili so delovni čas.

RATEŽ – Ste eni teh, ki delate ob vikendih in nedeljah? Niste edini. Številni si svetek in petek v potu svojega obraza trudijo za vsak evro, pa še včasih zmanjka ob koncu meseca. So pa delodajalci, ki svoje zaposlene cenijo, spoštujejo, nagradijo za uspeh, presežek. Med te zagotovo služijo v Gostilni Vovko, kjer so se odločili za spremembo delovnega časa!

“Gostilno zaprli ob nedeljah in vseh praznikih, odprli pa bomo ob ponedeljkih, ko je delo bolj umirjeno. Večina gostov, ki spoštuje naše delo, to odločitev pozdravlja, vseeno pa bi rad napisal nekaj besed za tiste, ki morda te odločitve ne razumejo. Namreč, pojavlja se vprašanje:”Kaj pa je temu malemu Vovkotu? Ob nedeljah in praznikih pa gostinci vseeno najbolje zaslužijo! Ja, lahko se gre frajerja, ko so mu starši vse postavili”. Takih in drugačnih teorij sem že vajen, tudi koža je postala sčasoma tako trda, kot na nogah. O nedeljskem in prazničnem zaslužku bi lahko razpravljal, pa raje ne. Gre za to, da smo pravočasno ugotovili, da s takim tempom v gostilni, kjer se trudimo za naše goste in kjer se trudimo s kuharijo, enostavno ne gre več. Zato sprememba. Z ženo naše delavce ceniva in spoštujeva, spoštovanja do njih učiva tudi najinih otrok. Ker sva oba navajena trdega dela, veva, kako naporno je delo kuharja, natakarja ali pa pomivalke. Nedeljski in praznični tempo počasi ubija delavce. Tega se zavedamo, vem, da se tega zaveda tudi večina mojih bližnjih gostinskih kolegov. Vprašanje je le, če imaš jajca za to in nekaj ukreneš. Kolega Marko Pavčnik je to naredil, pa še kdo drug. Tisti, ki ne bodo ničesar ukrenili, bodo prej ali slej pregoreli. Potem je prepozno.  Osnova gostilne kot je naša, je družina. Družina je prvo podjetje, potem gostilna. Ker brez družine ni uspeha v gostilni. Brez podpore družine, delo v gostinstvu nima smisla. Vendar si je treba delo prilagoditi tako, da je družina zadovoljna. Osebno si želiva, da najini otroci vedo, da je gostinstvo težak posel, vendar si lahko privoščiš tudi prostih dni, greš lahko na smučanje, na morje ali v hribe. V teh časih je to zelo pomembno. Upam, da se kasneje kdo od otrok odloči za nadaljevanje družinske tradicije, ne bom pa jezen, če bo obratno. Silil ne bom nikogar,” so zapisali v Gostilni Vovko, celoten zapis pa objavljamo spodaj!

D.P.