Izredne razmere na eni od slovenskih šol, Zmago Jelinčič piše: “Starši so mi sporočili…”

22. mar. 2024, ob 06.58
Posodobljeno pred 2 mesecema
20
90 SEK

Otrokom odsvetujejo po pouku zadrževanje na šoli ali v njeni neposredni okolici, za učence vozače bo ob tem organizirano tudi varstvo do odhoda avtobusa.

SLOVENSKA BISTRICA„Eno izmed šol na območju Slovenske Bistrice so policisti konec prejšnjega tedna obvestili, da so v njeni okolici med učenci različnih šol izbruhnili besedni obračuni in grožnje. Policijska preiskava poteka, na šoli pa so uvedli preventivne ukrepe,“ je poročala TV Slovenija.

Kaj pravi policija?

“Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali, dokler oz. če bo to potrebno. Policisti trenutno nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi morebitnega suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Po dozdajšnjih ugotovitvah ni bilo vnosa orožja v izobraževalno ustanovo,” so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Na to temo se je oglasil tudi nekdanji poslanec Zmago Jelinčič:

Jasni ukrepi šole

Ukrepala je tudi šola: starše so v sredo pojasnili, da jih je policija obvestila o besednem obračunu med njihovimi učenci in učenci drugih šol. Dodali so, da so se grožnje pojavile zunaj časa pouka in zunaj šolskih prostorov, a so se kljub temu odločili za preventivno ukrepanje – šola bo do preklica med poukom zaklenjena, pri vhodu v šolo pa bo vsak dan med 5.30 in 17.00 prisoten tudi nekdo od zaposlenih na šoli.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Otrokom odsvetujejo po pouku zadrževanje na šoli ali v njeni neposredni okolici, za učence vozače bo ob tem organizirano tudi varstvo do odhoda avtobusa.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

20
90 SEK