Je prijava napada na otroka v Ljubljani lažna?!

28. jun. 2024, ob 13.14
307
80 SEK

V začetku meseca je javnost pretresla novica o domnevnem brutalnem napadu na avtobusu, kjer naj bi tuj državljan porezal otroka. A po obsežni preiskavi Policijske uprave Ljubljana se je izkazalo, da je bil dogodek popolna izmišljotina!

Ko so policisti prejeli grozljivo prijavo, so nemudoma sprožili obsežno iskanje osumljenca. Mediji so se razpisali o napadu, družbena omrežja pa so bila polna zaskrbljenih in ogorčenih komentarjev. Ljubljančani so bili v šoku, ko so izvedeli za napad, ki je po prvih informacijah vključeval porezanje otroka s strani tujega državljana.

Slovenija, Ljubljana, 22.06.2010, 22. Junij 2010 Ljudje vstopajo na avtobus Lpp stevilka 27. Foto: Bor Slana/ Bobo

Policija je hitro delovala in uspela identificirati osumljenca. Sledila je poglobljena preiskava, v kateri so policisti pregledali vse razpoložljive dokaze, vključno z video posnetki in pričevanji. Njihovo delo je prineslo nepričakovane rezultate – napad, kot je bil prijavljen, se sploh ni zgodil!

Policijska preiskava je razkrila, da prijava ni temeljila na dejanskih dogodkih. O ugotovitvah je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo, ki bo sedaj odločalo o morebitnih nadaljnjih ukrepih proti prijavitelju lažne novice. Zaradi zaščite mladoletne osebe, ki naj bi bila domnevno napadena, policija ne more razkriti več podrobnosti, skladno z določbami 287. člena Kazenskega zakonika.

Podrobnosti o motivih za lažno prijavo še niso znane. Vendar pa je jasno, da je nekdo zlorabil javno varnost in povzročil nepotreben preplah. V času, ko so občutki glede varnosti in zaupanja v javne institucije še posebej občutljivi, je takšno ravnanje nedopustno in obsojanja vredno.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli
Življenje v današnjem hitrem tempu pogosto postavlja hišna opravila in higieno doma na drugo, tretje ali celo četrto mesto. Ta način življenja je veličastno odprl vrata robotskim sesalnikom - f

Vprašanje, ki si ga sedaj postavljajo mnogi, je, kdo bo odgovarjal za lažno prijavo in povzročitev panike med ljudmi. Policija in tožilstvo sta pred zahtevno nalogo ugotavljanja vseh okoliščin tega nesrečnega dogodka.

307
80 SEK