• C Novo mesto
  • 13:04
  • Sob, 27.11.2021

Jutri +16, v petek sneg in mraz!

Zima še ni rekla zadnje, prihaja večja količina snega.

NOVO MESTO – V teh dneh smo se navadili marčnih temperatur, oživela pa je tudi narava. Vinogradi so že obrezani, kmalu se bodo pojavili prvi zvončki. A zime še ni konec!

Sneg

Kot napoveduje spletna stran meteo.si, se bo v četrtek in petek ohladilo. Slovenijo bo prešla hladna fronta, v nedeljo pa se bo ohladilo tja do -8. “Največ padavin bi naj padlo na jugu Slovenije, predvsem na Notranjskem, najmanj pa na severovzhodu Slovenije. Večina padavin bi bila, glede na trenutne izračune, v obliki snega. Konec naslednjega tedna bi posledično lahko bil idilično zimski,” še opozorijo na Facebook strani Neurje.si.

Jutri +16

Zato svetujemo, da izkoristite prihodnje dni! Ponoči bo po nižinah večinoma spet nastala megla, sicer bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, ob morju 4 stopinje.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

V sredo poslabšanje

V torek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugod pa bo delno jasno. V sredo se bo oblačnost razširila nad večji del Slovenije, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. Pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne bo ponekod v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

V četrtek bo oblačno s padavinami, zvečer in v noči na petek se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije predvidoma spustila do nižin.

D.P. Arso