Kaj se dogaja z SD in s Tanjo Fajon?

12. feb. 2024, ob 21.15
Posodobljeno pred 25 dnevi
19
80 SEK

Zato se je danes popoldan zbrala konferenca SD, zbrani delegati pa so celo predlagali, da bi SD spomladi odšla na volilni in ne zgolj statutarni kongres

LJUBLJANA – Po slovesu ministrice Dominike Švarc Pipan in odstopu glavnega tajnika Klemna Žiberta stranka SD nadaljuje s konsolidacijo svojih vrst. Na terenu „vre“.

Zato se je danes popoldan zbrala konferenca SD, zbrani delegati pa so celo predlagali, da bi SD spomladi odšla na volilni in ne zgolj statutarni kongres, poroča Slovenska tiskovna agencija.

V zadnjih dneh je slišati pozive, da bi z mesta predsednice odstopila Tanja Fajon. “Tanja Fajon je naredila zelo veliko napako, ko se je tako z lahkoto odrekla Borutu Pahorju, ki jo je pripeljal v politiko,“ Metka Tekavčič, nekdanja vodja ljubljanskega odbora SD, okrcala sedanjo predsednico. Ob tem je treba vedeti, da je po zadnjih podatkih Mediane, ki meri politični utrip v državi, podpora SD-ju padla po 3 odstotke, kolikor je prag za vstop v parlament…

Volitve bodo?

Kolegij predsednice SD Tanje Fajon je zato predlagal, da za vršilca dolžnosti glavnega tajnika postavijo vidnega člana, to funkcijo so zaupali Matevžu Frangežu, državnem sekretarju na gospodarskem ministrstvu.

STA še poroča, da bi odgovornost lahko prevzelo celotno vodstvo SD, saj je predsedstvo stranke dobilo na mizo tudi predlog, da bi bil marčni statutarni kongres stranke, ki so ga načrtovali, po novem volilni.

Kot javlja dobro obveščeni Bojan Požar, pa Tanja Fajon ne bo odstopila, ampak bo šla na volilni kongres.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona YT Al Jazeera

19
80 SEK