Kaj se je dogajalo pred klubom? Kar 22 poškodovanih

03. jul. 2024, ob 09.11
476
110 SEK

V noči na sredo je pred priljubljenim nočnim klubom Central v Splitu prišlo do hude nesreče, v kateri je bilo poškodovanih 22 ljudi. Dogodek se je zgodil nekaj minut po polnoči na Trgu Gaje Bulata, ko je zaradi velike množice, ki se je gnetla pred vhodom v klub, počila steklena stena. Težki kosi stekla so popadali na tla in pod seboj pokopali več ljudi, kar je povzročilo krvave prizore.

Kot je sporočila hrvaška policija, se je nesreča zgodila tik ob vhodu v klub, ko je velika steklena stena popustila pod pritiskom množice. Na kraj dogodka so najprej priskočili zaposleni v klubu, kmalu zatem pa so na pomoč priskočile tudi vse interventne službe. “Prispelo je pet reševalnih vozil, hitro pa je prišla tudi policija,” so za Dalmatinski portal povedali v nočnem klubu, kjer so dodali, da so vsi sodelovali pri pomoči ponesrečencem.

Med poškodovanimi je ena oseba utrpela hujše poškodbe in je bila zaradi tega prepeljana v bolnišnico, kjer ostaja na zdravljenju. Ostalih 21 poškodovanih je prejelo nujno medicinsko pomoč na kraju dogodka ali v bližnjih zdravstvenih ustanovah.

Policija je nemudoma zavarovala kraj dogodka in začela zbirati informacije o vzroku nesreče. Po do sedaj zbranih podatkih se je stena razbila zaradi gneče ljudi, ki so nestrpno čakali na vstop v klub. Preiskava incidenta še poteka, policija pa poziva vse očividce, da posredujejo kakršne koli informacije, ki bi lahko pomagale pri razjasnitvi okoliščin nesreče.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Dogodek je močno pretresel obiskovalce in osebje kluba Central, ki je med najbolj priljubljenimi nočnimi prizorišči v Splitu. Vodstvo kluba je izrazilo obžalovanje zaradi nesreče in napovedalo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da preprečijo ponovitev podobnih dogodkov v prihodnosti. “Naša prioriteta je varnost naših gostov. V sodelovanju s policijo in drugimi pristojnimi organi bomo temeljito preučili vse okoliščine nesreče in sprejeli potrebne ukrepe,” so povedali predstavniki kluba.

Nesreča pred klubom Central je še enkrat opozorila na pomembnost varnostnih ukrepov in nadzora nad množicami na prireditvah, kjer se zbira veliko ljudi. Mestne oblasti v Splitu so že napovedale dodatne ukrepe za izboljšanje varnosti v mestu, zlasti na priljubljenih zbirališčih mladih.

476
110 SEK