Kaj se je zgodilo z moškim, ki se je zažgal med sojenjem Trumpu?

20. apr. 2024, ob 11.24
Posodobljeno pred 2 mesecema
31
90 SEK

V dramatičnem in šokantnem incidentu pred sodno palačo v ZDA se je moški zažgal med kazenskim procesom proti nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu. Ta dogodek je sprožil val šokiranosti in vprašanj o ozadju ter motivaciji za takšno ekstremno dejanje.

Kot so že poročali mediji, se je neznani moški zažgal kmalu po izboru nadomestnih porotnikov v kazenskem procesu proti Trumpu zaradi obtožb ponarejanja poslovnih dokumentov. Kljub hitremu posredovanju reševalcev je moški, identificiran kot 37-letni Maxwell Azzarello, kasneje umrl v bolnišnici.

Maxwella so v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, vendar so ga tam kmalu razglasili za mrtvega. Iz Floride je pripotoval v New York in ni bil vpisan v nobeno kazensko evidenco. Njegovo dejanje je bilo pred tem opisano kot samopromocija teorij zarote, saj je pred sodno palačo delil letake s propagandno vsebino, ki naj bi opozarjali na domnevne zarote, vključno z navedbami o newyorški univerzi kot krinki za mafijo.

Incident se je zgodil med predhodno pripravo na sodno obravnavo, ki je potekala pod strogim varovanjem. Trije policisti so bili poškodovani, medtem ko je bil en uslužbenec sodišča poškodovan v incidentu, ko so poskušali preprečiti širjenje požara.

Kljub dramatičnim dogodkom je sodni postopek nadaljeval svoj potek. V petek so zaključili postopek izbire 12 porotnikov in šestih rezerv, s čimer je bila postavljena osnova za nadaljnje zasliševanje prič. Sodnik Juan Merchan je napovedal, da bo tožilstvo lahko že v ponedeljek pričelo z zasliševanjem prič, čeprav so Trumpovi odvetniki v četrtek še vedno čakali na sezname prič, ki jih je tožilstvo načrtovalo poklicati na sodišče.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Ta dramatični dogodek je močno pretresel ameriško javnost in postavil v ospredje vprašanja o varnosti na sodiščih ter o globljih izzivih in napetostih, ki jih prinaša politično obarvano sojenje.

Vir: BBC

31
90 SEK