• C Novo mesto
  • 04:45
  • Sob, 13.08.2022

Kako je delovati kot prostovoljec v Gambiji

V sevniškem Mladinskem centru so lahko številni obiskovalci prisluhnili predavanju o delu prostovoljcev v Gambiji in življenje tamkajšnjih ljudi. Ker je zanimanja za tovrstne dogodke veliko, organizatorji obljubljajo, da bo v prihodnje tega še več.

 

 

SEVNICA – V Mladinskem centru Sevnica je namreč konec novembra v organizaciji KŠTM Sevnica potekalo predavanje z naslovom Kako živeti in pomagati kot prostovoljec v svetu. Predavanja se je udeležilo zelo veliko števili ljudi, kar kaže, da je bila tema predavanja zanimiva.

Predavala je Valerija Kršlin, ustanoviteljica zavoda Zadnje upanje, ki deluje preko mreže prostovoljcev po celi Sloveniji in pomaga ljudem in živalim v stisk.

Na predavanju je bilo v sliki in besedi prikazano delovanje prostovoljcev v Gambiji in življenje tamkajšnjih ljudi ter projekt botrstvo otrokom te dežele. Predavateljica je poudarila, da je tamkajšnje življenje kljub revščini v določenih predelih vseeno zelo lepo in bogato. Ljudje so nasmejani, polni volje in veselja do življenja.

Po predavanju je sledila še pogostitev vegi  hrane, ki jo je velikodušno podarilo podjetje Evergreen iz Dolenjega Boštanja. Vstopnica za predavanje je bila pločevinka hrane za živali, tako da se je zbralo tudi kar nekaj hrane, ki jo bo zavod Zadnje upanje predal družinam v stiski. Ob druženju  in izmenjavi mnenj je minil zelo prijeten večer.

Ker opažamo, da je za takšna predavanje kar precej zanimanja, bomo v prihodnjih mesecih pripravili še več podobnih zadev.

Alenka Kozorog,
KŠTM Sevnica
(Foto: KŠTM Sevnica)